TOP 5 Idei – Challenge-ul generației noastre – Mircea Bravo

 TOP 5 Idei – Challenge-ul generației noastre – Mircea Bravo

Trăim în secolul în care suntem tentați să trăim viața virtuală în pofida celei reale. Rețelele de socializare au devenit o parte inseparabilă de viața noastră. În fiecare zi primim zeci de notificări, unele mai puțin utile sau importante, dar care ne fură din atenție și timp. Cu toții suntem conectați mai mult sau mai puțin la experiențele altora, dar ce impact are acest fenomen asupra noastră?
Această temă este abordată de Mircea Bravo în discursul său în cadrul conferinței TEDx.

5 idei principale:

1. Dorința obsesivă de aprobare/acceptare. Postarea pozelor cizelate, goana după like-uri, gânduri personale înlocuite cu citate motivaționale, checkin-ul în localuri fancy și hashtag-uri „only good vibes”. Omul vrea să pară perfect, iar această perfecțiune apare din necesitate de a fi acceptat social de către societate. Printre altele, aceasta este o chestie care vine din istorie. Mereu existau triburi, societăți, popoare, cu regulamentul său, care trebuia respectat cu scopul acceptării sociale.

2. Creierul nostru are tendința să generalizeze. Navigând pe rețele de socializare, observăm doar oameni de succes, pozitivi, altruiști, frumoși și luxoși. Vedem, de fapt, doar unu la sută din viața lor, însă creierul nostru generalizează. Admirând perfecțiunea celor din jur, ne simțim ratați și disperați.

3. Echilibrul dintre bine și rău. Nici-un om nu este construit genetic ca viața lui să fie construită numai din bine sau din rău. Chiar și pentru simplu fapt, că omul este o fire adoptivă, dacă mereu e bine, peste o perioadă acest bine devine mediu pentru el. De aceea, viața nu este despre perfecțiune, ci despre contrast. Anume intercalarea dintre perioade bune și rele ne oferă posibilitatea de a simți gustul vieții. Soluția ar fi să accepți orice perioadă din viața ta.

4. Ești o fire evolutivă. Pe tot parcursul vieții omul se dezvoltă și se schimbă. De aceea e okay, ca uneori să simți apatie pentru lucrurile care îți plăceau cândva, e o parte din viață. Nu-ți fie frică sau rușine de stările prin care treci, e un semn al metamorfozei care se petrece în tine.

5. Orice emoție trebuie procesată și nu ignorată. Există riscul ca o emoție ignorată să devină stare. Orice emoție e utilă și importantă pentru om, de altfel nu ar exista. Fiecare emoție are rolul său și dreptul la manifestare. Încearcă să înțelegi și să accepți ceea ce simți.

Consider că a fi real e mult mai bine, decât să fii perfect. Suntem oameni, ne putem bucura de un spectru divers de emoții, atunci de ce să le ascundem? Fi-i real. Oricine are dreptul să fie „imperfect”.

Las și link-ul ca să puteți viziona discursul complet.

Vizionare plăcută!

Posibil sa-ti placa:

Leave a Reply