TOP 5 CEI MAI BUNI ACTORI DE STAND-UP COMEDY DIN ROMÂNIA

 TOP 5 CEI MAI BUNI ACTORI DE STAND-UP COMEDY DIN ROMÂNIA

Embleme ale stand-up comedy-ului autohton, cunoscuţi în cluburi de genul Café Deko şi, mai târziu, Club 99 (Costel, Vio, Teo), aceşti indivizi cu un simţ extrem de dezvoltat al umorului şi, îndeosebi, înzestraţi cu un vădit talent actoricesc, s-au făcut remarcaţi în peisajul românesc al acestui tip de comedie atât de informal, stârnind hohote de râs chiar şi în absenţa aşa-zisului ,,al patrulea perete” teatral, interacţionând deschis şi într-o manieră foarte plăcută cu publicul. Iată un top 5 al celor mai cunoscuţi actori de stand-up comedy din România…

 

  1. Costel (Constantin Bojog)

 

Absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică, fost absolvent al Facultăţii de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din Bucureşti, Costel Bojog, originar din Bacău, dă dovada unui fin observator al atitudinilor, dispoziţiilor şi preocupărilor umane, umorul său uneori absurd, tranşant (cu numeroase glume la adresa moldovenilor) aducându-l, fără excepţie, mai aproape de public şi reuşind a-l surprinde pe acesta din urmă. Cariera sa în stand-up comedy însumează mai mult de 10 ani, fiind, la rândul său, una dintre imaginile reprezentative ale Café Deko, până în anul 2009, în prezent activând la Club 99.

 

  1. Vio (Viorel Dragu)

 

,,Muză” a celui dintâi actor de stand-up comedy menţionat, Vio se descrie drept un “Daddy Caddy” al trupei de stand-up. El este un bun evaluator al glumelor colegilor săi (,,dacă râde Vio, gluma e bună”).

Anul 2004 i-a marcat începutul carierei în stand-up comedy, tot la Café Deko, pe vremea când acest domeniu se afla într-o stare incipientă în România, încurajat atât de actori străini (e.g. Eddie Izzard), dar şi de cei care deja ţineau primele show-uri, în cadrul Teatrului Naţional. Cu o vechime de mai mult de un deceniu în domeniu, Vio a deschis, în 2009, alături de Teo şi Costel, cel mai bine cotat club de stand-up comedy autohton – Club 99.

  1. Teo (Claudiu Teohari)

Este unul dintre veteranii acestui gen de spectacol, cariera sa începând sub formă de hobby pe scena Café Deko, în 2004, aici prinzând contur şi prietenia sa cu Vio şi Costel, dar şi glumele, show-urile şi un public din ce în ce mai numeros de stand-up. Notorietatea i s-a manifestat foarte rapid, materialele lui devenind binecunoscute pe internet. Din 2006, s-a dedicat exclusiv meseriei de actor în stand-up comedy, trei ani mai târziu punând bazele Clubului 99, alături de Vio şi Costel.

Cu o experienţă remarcabilă pe scenă, el s-a făcut cunoscut rapid în întreaga ţară, prin spectacole, turnee, maratoane şi special-uri de stand-up în toată ţara, subiectele comediei sale fiind foarte diverse şi bine documentate (natura umană, mărunţişurile zilnice, stereotipii) – producând atât râsul, cât şi reflecţia.

 

  1. Micutzu’ (Cosmin Nedelcu)

 

S-a născut în Focşani, unde a absolvit Liceul de Artă ,,Gheorghe Tattarescu”.

De formaţie actor, este cunoscut fanilor acestui gen de comedie, datorită personajelor interpretate, create pornind de la examinarea comportamentului uman şi de la identificarea unor obiceiuri nostime ale oamenilor.

A devenit cunoscut şi graţie filmului WebSiteStory (2010), în care au mai jucat: Costel, Teo, Florin Piersic Jr., Dragoş Bucur, ş.a., în regia lui Dan Chişu (premieră cinematografică).

  1. Sergiu (Sergiu Floroaia)

Născut în Bucureşti, Sergiu Floroaia, cunoscut, simplu, ca Sergiu, este atât un actor de stand-up comedy, cât şi autor de scenarii pentru show-urile sale, dar şi gazdă radio a matinalului Kiss FM. Stilul său umoristic este bazat, în general, pe evenimente tipice, umor negru şi utilizarea de glume scurte, tăioase.

A început să practice stand-up comedy în 2006, la Café Deko, influenţele sale timpurii find reprezentate de comediile lui Steven Wright, Demetri Martin, Jimmy Carr şi, mai târziu, Anthony Jeselnik