TOP 10 CEI MAI PUTERNICI SUPEREROI

 TOP 10 CEI MAI PUTERNICI SUPEREROI

10. Captain America

Creat de: Marvel Comics
Prima aparitie: Captain America Comics #1 (martie 1941)
Captain America, pe numele sau adevarat Steve Rogers, este unul dintre cei mai populari supereroi din lume. Este un patriot innascut, costumul si scutul sau fiind in culorile Americii.

 

9. Green Lantern


Creat de: DC Comics
Prima aparitie: All-American Comics #16 (iulie 1940)
Green Lantern se nu se refera la un singur erou, ci la un grup de supereroi din Univers. Fiecare dintre ei detine un inel verde ce le ofera puteri uimitoare. Green Lantern poate genera absolut orice cu ajutorul vointei si inelului sau. Vulnerabilitatea sa consta in durabilitatea inelului, care trebuie reincarcat.

 

8. Omul de Fier


Creat de: Marvel Comics
Prima aparitie: Tales of Suspense #39 (Martie 1963)
Omul de Fier (eng. Iron Man) este Tony Stark, un miliardar american si expert in tehnologie. Cu ajutorul mintii sale sclipitoare si-a creat propria armura. Punctul in care devine vulnerabil este acela in care ramane fara energie.

7. Superman

 


Creat de: DC Comcis
Prima aparitie: Action Comics #1 (aprilie 1938)
Superman este cel mai vechi supererou din acest top si poate cel mai cunoscut din toate timpurile. Clark Kent este Kal-El, un locuitor al planetei Krypton, trimis pe Pamant inainte ca aceasta sa explodeze. Superman detine puteri extraordinare (viteza, rezistenta, putere, inteligenta, vedere cu raze X etc). Insa motivul pentru care este pe locul 5 in acest top este vulnerabilitatea sa, kryptonita.

6. Omul Paianjen

Creat de: Marvel Comics
Prima aparitie: Amazing Fantasy #15 (august 1962)
Omul Paianjen (eng. Spider Man) este unul dintre cei mai cunoscuti supereroi. Pe numele sau adevarat Peter Benjamin Parker, a fost muscat de un paianjen radioactiv ce i-a oferit puterea si agilitatea unui paianjen. Aceste puteri combinate cu intelectul sau superior si simtul umorului il transforma intr-unul dintre cei mai puternici si indragiti supereroi.

5. Wolverine

Creat de: Marvel Comics
Prima aparitie: The Incredible Hulk #180 (octombrie 1974)
Wolverine este un mutant ce poseda o grozava putere de regenerare, simturi dezvoltate si o putere extraordinara. Dar lucrurile care il claseaza pe locul 3 in acest top sunt scheletul sau de adamantiu (un metal aproape indestructibil), cele 6 ghiare ascutite si faptul ca este aproape nemuritor.

4. Thor

Creat de: Marvel Comics
Prima aparitie: Journey intro Mistery (august 1962)
Acest personaj este bazat pe zeul nordic al fulgerului cu acelasi nume. Acest Zeus al lumii moderne este un luptator iscusit de o putere incredibila, posesor al unei arme incredibile: ciocanul sau Mjolnir.

3. Hulk

Creat de: Marvel Comics
Prima aparitie: The Incredible Hulk #1 (mai 1962)
Hulk este alter ego-ul lui Bruce Banner, un fizician expus unei explozii de raze gamma. Acesta se transforma in Hulk ori de cate ori se enerveaza. Hulk devine din ce in ce mai puternic pe masura ce se enerveaza, nu oboseste niciodata, este imun la orice virus, se regenereaza foarte usor, este rezistent in fata atacurilor energetice si psihice si poate respira sub apa.

 

2. Batman


Creat de: DC Comics
Prima aparitie: Detective Comics #27 (mai 1939)
Batman este identitatea secreta a lui Bruce Wayne, un miliardar american. Batman este unul dintre cei mai vechi si indragiti supereroi din istorie, de-a lungul timpului facandu-se numeroase filme, animatii si jocuri video bazat pe acest personaj.

 

1. Doctor Manhattan

 

Creat de: DC Comics

Prima aparitie: Watchmen #1 (septembrie 1986)

Dr. Manhattan poate descompune in atomi orice lucru existent, un fel de Thanos cu inele doar ca Manhattan n-are nevoie de ele si e de zeci de ori mai puternic.