Curiozitati despre Natura

 Curiozitati despre Natura

 

Natura ne ofera cate o surpriza placuta in fiecare zi. De la plantele minunate si animalele salbatice la gheizerele si vulcanii, orice curios poate fi uimit de cat de frumoase si variate sunt creatiile Naturii. Exista insa si multe curiozitati despre Natura pe care multi dintre noi nu le cunoastem. In acest articol, ne vom uita la 15 curiozitati interesante despre Natura.

 

Natura ne ofera ceva de admirat si de explorat in fiecare zi. Cu totii suntem martori la minunatiile si curiozitatile Naturii, de la animalele salbatice la florile frumoase si mai departe. Aceste curiozitati despre Natura sunt atat de interesante incat nu le poti crede. Unele dintre ele sunt chiar neobisnuite, deoarece provin din locuri si creatii unice. De exemplu, exista o specie de pomi care poate trai pana la 2.000 de ani! Acest lucru poate fi dificil de crezut, dar multe dintre curiozitatile despre Natura sunt, de fapt, adevarate.

1. Plantele, chiar si cele mici, au de trei ori mai multe articulatii decat animalele, ceea ce le permite sa se miste si sa se adapteze la conditiile schimbatoare.

2. O specie de pomi numita bradul lui Methuselah poate trai pana la 2.000 de ani.

3. Un cactus, numit saguaro, poate creste pana la 75 de metri inaltime.

4. Una dintre cele mai lungi zboruri ale pasarilor este facuta de pasarile migratoare barzii care zboara din Alaska pana in Noua Zeelanda in fiecare an.

5. Unele dintre cele mai vechi arbori din lume se afla in California si au o vechime de aproximativ 5.000 de ani.

6. Unul dintre cele mai mari animale din lume, balena albastra, poate ajunge la lungimea de 33 de metri si poate cantari pana la 171 de tone.

7. Unul dintre cele mai mici animale din lume, musca de lamaie, poate fi vazut cu ochiul liber deoarece are doar 0,2 milimetri lungime.

8. Unul dintre cele mai mari specii de insecte din lume, gandacul din speciile leptogaster, poate ajunge la lungimi de pana la 30 de centimetri.

9. Unul dintre cele mai rapide animale din lume, antilopa pronghorn, poate alerga cu o viteza de pana la 60 de kilometri pe ora.

10. Unul dintre cele mai mari pesti din lume, rechinul balena, poate cantari pana la 21 de tone si poate ajunge la lungimea de 12 metri.

11. Una dintre cele mai mari pasari din lume, struzul african, poate ajunge la lungimi de pana la 3 metri si poate cantari pana la 300 de kilograme.

12. Unul dintre cele mai mari mamifere din lume, elefantul african, poate ajunge la aproximativ 7 metri inaltime si poate cantari pana la 6.000 de kilograme.

13. Una dintre cele mai rapide insecte din lume, libelula, poate zbura cu o viteza de pana la 50 de kilometri pe ora.

14. Unul dintre cele mai mari mamifere marine din lume, balena albastra, poate ajunge la lungimi de 33 de metri si poate cantari pana la 171 de tone.

15. Una dintre cele mai rapide pasari din lume, falco peregrinus, poate zbura cu o viteza de pana la 200 de kilometri pe ora.

Natura este un adevarat miracol si ne ofera constant minunatiile sale. Aceste curiozitati despre Natura ne ofera ocazia sa invatam si sa ne bucuram mai mult de frumusetea si diversitatea acesteia. Din fericire, Natura ne ofera multe curiozitati interesante, de la cele mai vechi arbori din lume, la cele mai mari animale marine, pasari si mamifere. Aceste curiozitati ne ofera ocazia sa descoperim lumea ceva mai bine si sa ne bucuram de frumusetea si diversitatea Naturii.