Top 17 lucruri interesante despre pinguini

 Top 17 lucruri interesante despre pinguini

Până în prezent nu este cunoscut numărul exact de tipuri de pinguini care există în natură. Cu toate acestea, estimările oamenilor de știință se încadrează în intervalul 17-20.

Cea mai înaltă dintre toate speciile de pinguini este Pinguinul Împărat, care ajunge la maturitate până la 120 cm înălțime.

Pe când cea mai mică specie de pinguini este Micul pinguin albastru, care are o înălțime medie de doar 33 cm înălțime.

Penajul alb-negru al unui pinguin nu este întâmplător. El servește drept camuflaj în timpul înotului. Penajul negru, amplasat pe spatele pinguinilor este complicat de văzut de sus, astfel ei sus protejați din a fi capturați de prădători. Pe când penajul alb, situat pe partea din față este aidoma soarelui care se reflect pe suprafața apei. Acest lucru îi ține departe de prădători, precum și îi ajută să prindă pradă.

Pinguinii nu au dinți. Îm acest caz cum de reușesc să se hrănească ? Ei bine, spinii cărnoși, amplasați în interiorul gurii îi ajută să înghită pești.

Un alt lucru fascinant : Cuplurile se regăsesc între ei prin intermediul apelurilor distincte. Suntele unice, îi ajută să se cheme reciproc pentru a se reuni pe terenul de reproducere. O sarcină destul de complicată, luând în considerare că în jur există mii de păsări cu penaj identic, nu ?

Cele mai mari populații de pinguini pot fi găsite în astfel de țări, precum : Australia, Chile, Noua Zeelandă, Argentina, Africa de Sud.

Pinguinii sunt super prietenoși cu oamenii. Cei mai mari inamici ai pinguinilor se află în apă (focile, balene, rechinii), de aceea pinguinii se simt mult mai bine și în siguranță pe uscat în mijlocul cercetătorilor sau turiștilor.

Scheletul pinguinilor este adaptat pentru a se scufunda. Ei au schelete dense pentru scufundări mai ușoare, spre deosebire de alte păsări care au oase goale pentru a facilita zborul.

Majoritatea pinguinilor trăiesc în emisfera sudică.

Pinguinii tind să fie monogami. Majoritatea speciilor de pinguini sunt monogami. În timpul sezonului de împerechere, un penguin mascul se va cupla doar cu un pinguin femelă. Apropo, păsările femele concurează pentru un partener mascul.

Pinguinii sunt carnivori. Cu toate acestea, obiceiurile alimentare ale pinguinilor diferă în funcție de specie și depind de factori precum regiunea geografică și perioada anului.

Surpinzător, însă cea mai adâncă scufundare făcută vreodată de un pinguin a fost mai mare de 6000 de metri sub apă.

Cel mai bătrând pinguin din lume avea o vârstă de aproximativ 40 de ani.

Este cunoscut faptul că pinguinii nu pot zbura, cu toate acestea ei pot deveni aerieni. Pinguinii sar până la 9 metri. Saltul în aer permite pinguinilor să scape din ghearele viitorilor prădători.

Cinci specii de pinguini sunt considerate pe cale de dispariție. Este vorba despre : Pinguinul nordic rockhopper, Pinguinul cu creasta erectă, Pinguinul cu ochi galbeni, Pinguinul african și Pinguinul Galápagos.

Unele specii de pinguini se împerechează pe toată viața.

Lumea este extrem de fascinantă și feerică. Ne rămâne doar să o descoperim și să savurăm beatitudinea care ne înconjoară.

Posibil sa-ti placa: