Curiozitati despre Portugalia

 Curiozitati despre Portugalia

 

Portugalia este o tara minunata, plina de cultura, istorie si curiozitati interesante. Nu numai ca este cunoscuta pentru frumoasa sa arhitectura si peisajele sale spectaculoase, dar exista o multime de lucruri interesante despre aceasta tara care merita sa fie explorata. Din faimoasa lor muzica sau alimentele lor delicioase, la cateva dintre curiozitatile lor legendare, Portugalia are multe de oferit. Iata cateva dintre cele mai interesante curiozitati despre Portugalia.

 

Portugalia este o tara minunata, cu o cultura bogata si un stil de viata prietenos. Cu o populatie de aproximativ 10 milioane de oameni, Portugalia este tara cu cel mai mic numar de locuitori din Europa Occidentala. Portugalia este cunoscuta pentru arhitectura sa istorica, peisajele sale spectaculoase si plajele sale frumoase. Cu toate acestea, exista multe alte lucruri interesante despre aceasta tara care merita explorata. Iata cateva dintre curiozitatile lor legendare.

Lista de curiozitati:

1. Portugalia este cunoscuta pentru faimoasa sa muzica, cunoscuta sub numele de fado, care se lauda cu melodii triste si emotionante.

2. Portugalia gazduieste unul dintre cele mai mari festivaluri de muzica din lume, Festivalul de Muzica de la Lisbona, care are loc in fiecare an in luna iulie.

3. Portugalia este una dintre tarile cu cea mai mare biodiversitate din Europa, cu multe specii unice de fauna si flora.

4. Portugalia gazduieste una dintre cele mai vechi fabrici de portelan din lume, care se afla in localitatea Caldas da Rainha.

5. Portugalia este una dintre tarile cu cele mai mari numar de monumente istorice din lume, cu aproximativ 40,000.

6. Portugalia are unul dintre cele mai vechi parcuri nationale din lume, Parcul National Peneda-Geres, care dateaza din anul 1971.

7. Portugalia gazduieste unul dintre cele mai vechi parcuri acvatice din lume, Aquashow Park, care dateaza din anul 1978.

8. Portugalia gazduieste unul dintre cele mai vechi festivaluri de film din lume, Festivalul International de Film de la Lisbona, care dateaza din anul 1980.

9. Portugalia a fost prima tara din lume sa construiasca un pod suspendat, Ponte 25 de Abril, care a fost construita in anul 1966.

10. Portugalia are unul dintre cele mai mari parcuri de distractii din lume, Parcul de distractii Parque das Nacoes, care este acum unul dintre cele mai populare parcuri din Europa.

11. Portugalia are cea mai mare densitate de castele din lume, cu peste 1.000 de castele in toata tara.

12. Portugalia gazduieste unul dintre cele mai vechi festivaluri de muzica din lume, Festivalul de Muzica de la Porto, care dateaza din anul 1932.

13. Portugalia este una dintre tarile cu cea mai veche traditie de dans din lume, cunoscuta sub numele de fandango.

14. Portugalia este cunoscuta pentru alimentele sale delicioase, in special pentru pastele lor si faimoasa lor prajitura de Pasteis de Nata.

15. Portugalia a fost prima tara din lume care a interzis fumatul in locurile publice, in anul 2001.

 

Portugalia este o tara minunata, plina de istorie si cultura. Acestea sunt doar cateva dintre cele mai interesante curiozitati despre Portugalia. Daca doresti sa explorezi mai multe lucruri interesante despre aceasta tara, este timpul sa iei un bilet si sa afli mai multe despre acest loc minunat.