TOP 5 GIMNASTE ROMANCE NOTATE CU 10

 TOP 5 GIMNASTE ROMANCE NOTATE CU 10

Romania este renumita pentru performantele obtinute de gimnastele ei. Toata planeta a ramas uimita cand Nadia Comaneci reusea sa primeasca pentru prima data in istoria acestui sport, nota 10. Ambtia acesteia nu s-a oprit si aici si a mai reusit sa obtina inca sase note de 10. In istoria gimnasticii romane, in afara de Nadia, nota 10 a mai fost obtinuta de alte 12 sportive. Acestea le regasiti in lista de mai jos.

 

1) Lavinia Milosovici

Este ultima gimnasta romana notat cu 10. Momentul ei de glorie a fost Olimpiada din 1992, de la Barcelona unde a adunat doua medalii de aur, una la sarituri si cealalta la sol. A mai castigat alte doua medalii una de bronz si una de argint. La Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996, si-a imbogatit palmaresul cu alte doua medalii de bronz.

2) Cristina Bontas

A fost colega cu Lavinia Milosevici insa nu a reusit sa egaleze performantele acesteia, castigand doar doua medalii olimpice, una de argint si una de bronz. la Barcelona in 1992.

3) Mirela Barbalata

A fost recompensata cu nota 10 la Campionatele Mondiale de Gimnastica din 1983, de la Budapesta.

4) Ecaterina Szabo

Este starul echipei romane de la Olimpiada desfasurata la Los Angeles in 1984 unde a obtinut patru medalii de aur, pe echipe, sarituri, barna si sol, si una de argint la individual compus.

5) Daniela Silvas

Este cea care i-a preluat cu succes rolul Ecaterinei in echipa. La Olimpiada de la Seul din 1988 a obtinut trei medalii de aur, doua de argint si una de bronz.

Chiar daca avea numai 13 ani, la Campionatele Mondiale din 1985 a obtinut nota 10 la barna, proba pentru care a si primit medalia de aur.