TOP 10 TARI IN CARE PROSTITUTIA E LEGALIZATA

 TOP 10 TARI IN CARE PROSTITUTIA E LEGALIZATA

Legalizarea prostitutiei este o tema care framanta intens, in aceasta perioada, statele europene, inclusiv Romania. Unele tari au legalizat partial prostitutia, altele trec cu vederea acest fapt, iar cateva, reglementeaza expres cadrul legal in care se pot oferi servicii sexuale contra cost.

 

1) Germania

Nu cred ca mai exista om care sa nu stie ca in Germaia, prostitutia este legalizata. Nemtii au cea mai mare rata de raspandire a prostitutiei pe teritoriul tarii. Spre deosebire de alte tari, este permisa recrutarea de personal pentru bordeluri, iar prostitutia poate fi practicata chiar si la coltul strazii.

2) Olanda

In Olanda, prostitutia este legalizata din ianuarie 2001 si este privita ca o orice alta profesie, din punct de vedere legal, chiar daca nu toata lumea o percepe astfel. Cei care se prostituaza, platesc taxe, contribuie la fondul de pensii si pot primi somaj.

3) Belgia

In privinta prostitutiei, intre Olanda si Belgia nu exista nici o diferenta.

4)Marea Britanie

Aici este un caz mai aparte. Legea nu prevede expres legalizarea prostitutiei, insa nu interzice practicarea ei, daca este facuta in mod independent si nu este tulburata linistea publica. Este interzis, insa, sa deschizi un bordel sau sa recrutezi personal pentru el.

5) Irlanda

Situatia este putin asemanatoare cu cea din Anglia, insa Iralnda este poate cea mai bine pusa la punct tara la nivelul legislatiei in acest domeniu.

6) Ungaria

De pe urma celor aproximativ 10 000 de prostituate inregistrate legal, statul incaseaza anual peste 57 milioane de euro.

7) Austria

In Austria sunt inregistrate legal peste 17.500 de prostituate, iar statul incaseaza anual peste 650 de milioane de euro din taxe.

8)Turcia

De pe urma celor 15.ooo de prostituate inregistrate legal la politie, statul incaseaza peste 86 de milioae de euro anual.

9) Grecia

Este permisa prostitutia, insa nu si recrutarea de personal.

10)Elvetia

In Elvetia, din cauza unei interpretari sistematice, nefericite, a legislatiei, s-a permis ca prostitutia sa fie legala de la 16 ani.

Informatiile sunt culese din presa ultimilor 3 ani astfel incate posibil ca situatia, in prezent, sa stea putin altfel, deoarece legislatia, in general, se schimba aproape zilnic.