URSULA SANDNER – TOP 5 LUCRURI DESPRE DOBANDIREA FERICIRII

 URSULA SANDNER – TOP 5 LUCRURI DESPRE DOBANDIREA FERICIRII

Am urmarit de curand o emisiune in care Ursula Sander ne vorbea de fericire. Mi s-a parut interesat si am hotarat sa extrag cinci lucruri din ele pe care ar trebui sa le retinem.

1) A avea fericire sau a fi fericit

Tot discursul Ursulei Sander despre fericire pleaca de la ideea ca e gresit sa cautam “a avea fericire” ci mai degraba trebuie sa cautam “a fi fericit”. Cu alte cuvinte, nu trebuie sa urmarim dobandirea unui bun care ne-ar face fericiti ci sa cautam doar acele lucruri abstracte care ne-ar aduce fericirea, cum ar fi inflorirea unei flori sau apusul soarelui.

2) Fericirea vine din interior

Poate fi un concept prea abstract pentru unii cand de fapt lucrurile stau mult mai simplu. E suficient sa alungam gandurile negative si sa ne concentram pe generarea unora pozitive. Cum ?! Parerea mea e ca trebuie in primul rand sa stam numai in preajma unor oameni pozitivi, care stiu sa rada din aproape orice si care au tendinta de a de deschide subiecte constructive.

3) Banii nu aduc fericirea

Banii sau orice alt avantaj material iti poate aduce o stare de fericire foarte rapid dar care se va tinde sa se stinga treptat pentru ca imediat vei simti nevoia altor lucruri care iti vor diminua starea de exaltare. Nu sunt insa de acord cu faptul ca lipsa lor te poate lasa sa te focalizezi spre interior pentru a iti gasi fericirea acolo. Mi se pare o utopie.

4) Alunga monotonia

Monotonia este cel mai mare dusman al fericirii. Fiinta umana este mereu in cautarea a ceva nou. Asadar incercati sa faceti lucruri noi in fiecare zi. “Daca asteptam ca fericirea sa ne ajunga din urma, sa ni se intample, sau sa ne fie adusa de alti oameni sau de conjuncturi favorabile, cu siguranta vom avea mult de asteptat”.

5)Nu conditionati fericirea de existenta sau inexistenta unor lucruri

Fie ca vorbim de lucruri materiale sau imateriale, nu trebuie sa ne conditionam fericirea de existenta sau inexistenta lor. Nici macar pierderea libertatii de orice fel nu ar trebui sa ne impiedice sa fim fericiti.