Top 5 întrebări și răspunsuri pe teme aleatorii

 Top 5 întrebări și răspunsuri pe teme aleatorii

Ce? De ce? Pentru ce? Cum? Curiozitatea omului mereu a fost un pas spre progres și prosperitate. Iar în ziua de azi, aceste întrebări și dorința de a găsi răspunsuri, contribui la modelarea personalității tale. Informația este puterea. Iar un om cu o cultură generală bogată mereu va fi un interlocutor interesant.

În acest articol voi încerca să găsesc, pe scurt, răspunsuri la 5 întrebări aleatorii. Let’s go..

 

  1. Ce sunt oceanele?

 

Oceanele constituie mase imense de apă sărată, care acoperă trei pătrimi din suprafața Pământului. Ele înconjoară și despart continentele. Pe Terra există 4 oceane: Pacific, Atlantic, Indian și Arctic. Cel mai mare ocean fiind Pacificul, care are o întindere de 15000 km.

P.S. Pe 8 iunie este marcată Ziua Mondială a Oceanelor.

 

  1. Cine a fost Pitagora?

 

Pitagora din Samos a fost filosof și matematician grec. El a trăit în Grecia, în secolele VI-V înaintea erei noastre. El studia proprietățile numerelor întregi și considera că realitatea poate fi prezentată cu ajutorul funcțiilor numerice. Pasiunea sa era și geometria, fiind cel care a formulat celebra teoremă a lui Pitagora. A fost întemeietorul unei școli filosofice în care se studia și religia, matematica, aritmetica și geometria.

 

  1. De ce copacii din pădurea tropicală sunt atât de înalți?

 

Toate plantele din natura, asemenea oamenilor, se adaptează la condițiile în care cresc. Plantele din pădurea tropicală sunt foarte numeroase, din care cauză cresc aproape una de alta și formează un acoperământ des prin care abia răzbate lumina. Din acest motiv, unii copaci se grăbesc să crească și să-și întindă ramurile cât mai în sus de asupra acestui acoperământ pentru a obține lumina solară suficientă.

 

  1. Ce genuri cinematografice există?

 

Apariția marilor magnați ai cinematografiei americane a contribuit necontenit la gruparea filmelor în funcție de temele principale și tratarea lor. Aceste teme și au determinat genurile cinematografice, care sunt: comedia, filme muzicale, western, filme polițiste, de aventuri, SF sau horror.

 

  1. Care este cel mai mare pește din lume?

 

Cel mai mare pește din lume este rechinul-balenă. Corpul său poate atinge lungimea de 18 metri și greutatea de peste 15 tone. Însă, un fapt interesant este că el nu prezintă absolut nici un pericol pentru om. El se hrănește cu plancton și niciodată nu atacă pe nimeni.

 

Astea au fost întrebări de astăzi. Sper că ați fost curioși să descoperiți câteva lucruri noi 🙂