Top 4 indicii sugestive că un pepene verde este copt

 Top 4 indicii sugestive că un pepene verde este copt

De unde știi dacă un pepene verde este copt? Cum să alegi unul gustos?

 

Cel mai bun fruct de vară, ne place să gustăm pepene verde pentru a ne răcori. Este un adevărat atu pentru a-ți potoli setea.  Dar de unde știm dacă pepenele nostru este copt? Iată 4 indicii care te va ajuta să alegi un pepene verde copt!

 

  1. Observați forma și culoarea

 

Primul pas în alegerea pepenelui verde potrivit este să îl privești. Pielea lui trebuie să fie fermă, groasă, netedă și să aibă un verde frumos, cu dungi verzi. Când pepenele este strălucitor, probabil că nu este suficient de copt. De asemenea, trebuie să aibă o formă foarte omogenă. Un pepene verde destul de alungit va fi mai bogat în apă, în timp ce un fruct rotund va fi mai dulce.

 

  1. Acordați atenție greutății și sunetului pepenelui verde

 

Un pepene verde copt poate cântări între 3 și 4 kg. Așa că ai încredere în greutatea sa. Asigură-te că este suficient de greu și ferm. Între două pepeni verzi de dimensiuni diferite, preferă întotdeauna fructele cele mai grele.

 

De asemenea, bate pepenele, făcând mișcări mici și ferme cu degetele îndoite a mâinii. Fructul este copt când are un sunet complet. Dacă zgomotul este surd sau profund, fructul nu este copt și nu va avea prea mult gust.

 

  1. Căutați pata galbenă pe pepene verde

 

O pată galbenă pe partea inferioară a pepenelui este locul în care fructul a fost în contact cu solul când pepenele se cocea. Dacă pata este albă sau inexistentă, înseamnă că pepenele verde a fost cules prea devreme.

 

  1. Inspectați codița pepenelui verde

 

În cele din urmă, unul dintre ultimele sfaturi pentru a verifica dacă fructul este copt este să arunci o privire atentă asupra tulpinii pepenelui. Când tulpina este verde, înseamnă că pepenele verde nu este încă suficient de copt. Deci, preferați un fruct cu o tulpină destul de uscată, care va fi mai aromată și mai dulce.

 

Acum ai toate cheile alegerii celui mai bun pepene verde pentru sărbătoarea ta de vară! Poftă mare!