Top 10 lucruri interesante despre Luxemburg

 Top 10 lucruri interesante despre Luxemburg

Luxemburg este o mică țară care este situată chiar în inima Europei. În acest articol descoperim câteva fapte interesante despre o mică națiune europeană, care ar putea să vă surprindă.

1.Luxemburgul este ultimul Mare Ducat din lume
Actualmente, unicul Mare Ducat rămas este cel al Luxemburgului, fapt ce sugerează că șeful statului oficial este numit „Marele Duce” sau „Marea Ducesă”.

2.Bucătăria din Luxemburg este o simbioză dintre bucătăria franceză și germană

Fiind influențată în mod semnificativ de  vecinii din apropiere, bucătăria luxemburgheză este un amestec de bucătărie franceză și germană. Însă au și cîteva feluri de mîncare tipice din regiune, care includ tarta de prune, clătite de cartofi și o întreagă varietate de supe consistente și platouri din carne.

  1. Cel mai vechi oraș din Luxemburg este Echternach

Povestea lui Echternach a început în 698, când o abație benedictină a fost înființată de Willibrord pe o bucată de pământ care a fost cândva locuită de romani. În curând, o comunitate înfloritoare a apărut în jurul mănăstirii și astfel s-a născut orașul istoric. Astăzi, orașul Echternach este adesea denumit „mica Elveție” datorită peisajului său uimitor și a numeroaselor trasee montane din apropiere.

  1. Luxemburg are cea mai puțină populație din Europa

Luxemburgul are o populație de 626.108, fapt ce desemnează că este țara cu cea mai mică populație din Europa.

  1. În Luxemburg sunt situate peste 100 de castele

Luxemburgul are o gamă largă de fortificații și castele în diferite stări de restaurare.

  1. Orașul Luxemburg este inclus în patrimoniului mondial UNESCO

Datorită numărului mare de fortificații istorice și a cartierelor vechi, întreaga parte veche a orașului Luxemburg este inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Atât de impresionantă este arhitectura.

  1. Transportul public este gratuit în Luxemburg

Luxemburgul este prima țară din lume care oferă transport public gratuit la nivel național tuturor.

  1. Populuația din Luxemburg deține cele mai multe mașini

Luxemburg are cea mai mare rată de proprietate auto din lume, cu o medie de 647 de proprietari de mașini pentru fiecare 1.000 de locuitori.

  1. Denumirea vine de la un castel

Luxemburgul poartă numele castelului istoric din secolul al X-lea, numit Lucilinburhuc. Lucilinburhuc înseamnă „mică cetate”. Versiunea anglicizată a lui Lucilinburhuc este Luxemburg.

  1. Luxemburgul este cea mai sigură țară din lume

Țara Luxemburgului are doar 2 închisori și 1300 de polițiști pentru o populație de 595.537. Luxemburgul este pe primul loc pentru libertatea și sănătatea personală, cu o rată ridicată de longevitate.