Top 10 lucruri interesante despre Elvetia

 Top 10 lucruri interesante despre Elvetia

1.Există mai mult de 7000 de lacuri în Elveția

7000 ! Pe langa acest numar incredibil, lacurile din Elvetia mai sunt si cristaline si suficient de curate pentru consumul apei. In Elvetia, un lac este considerat contaminat, in cazul in care nu se vede fundul apei.

  1. Cea mai lunga scara din lume se afla in Elvetia

Aceasta scara contine 11674 de trepte si este situata in muntele Niesen. Lungimea ei este de relativ 3,4 km, iar in timp ce urcati aceste trepte,  veti urca 1669 de trepte.

  1. Albert Einstein a dezvoltat aici celebra formulă E = MC2.

In momentul in care Albert Einstein a renuntat la cetatenia germana pentru a scapa de serviciul militar, a venit la Berna, capitala Elveției, unde a dezvoltat celebra teorie a relativitatii. Este probabil un sentiment ciudat sa te primbli prin Berna și sa mergi pe drumurile pe care a mers odata Einstein.

  1. Cea mai înaltă gară este in Elvetia

Cea mai înaltă gară din Europa este gara Jungfraujoch la o altitudine de 3454 metri! Acest traseu poate fi cel mai frumos traseu al Elveției.

  1. Elvetia are palmieri

Ciudat, nu-i asa? Probabil cel mai nostim fapt, luand in considerare ca Elvetia este renumita prin Alpii inzapeziti. Cu toate acestea, geografia incredibil de diversă a țării gazduieste mai multe microclimate care asigura prosperare plantelor tropicale. Astfel, in Elvetia se gasesc palmieri si alte specii tropicale in regiunile alpine mai calde din sud.

  1. Pe teritoriul Elvetiei se regasesc 208 de munti

Elveția gazduieste numerosi munti de peste 3.000 de metri inaltime. O experienta deosebita pentru turisti ar fi traseul Chamonix-Zermatt Haute.

  1. Elvetienii produc si consuma multa ciocolata

Desi Elvetia este cunoscuta la nivel international pentru ciocolata sa de inalta calitate. Insa nu multi cunosc, ca anual se produc in jur de 180.000 de tone de ciocolata si se consuma relativ 11 kg de ciocolata de persoana.

  1. Elvetia este cea mai fericita tara din lume

Elvetia se clasează in mod constant printre cele mai fericite tari din lume in rapoartele globale. Este una dintre cele mai locuibile tari din lume in chestiuni precum conditiile de viata, bunastarea, ordinea, sistemul de sanatate si drepturile omului.

  1. Oamenii sunt mai longevivi in Elvetia

Elvetia are a doua cea mai mare speranta de viata din toate tarile din lume (dupa Japonia), cu o varsta medie de 83 de ani. Femeile elvetiene taiesc si mai mult, cu o durata medie de viață de 85 de ani.

  1. Animalele din Elvetia au drepturi

Elvetia este incontestabil  o tara iubitoare de animale, cu mai multe legi adoptate care protejeaza drepturile prietenilor lor blanosi. Cainii sunt permisi in restaurante si pot manca si ei, in timp ce proprietarii unor animale de companie trebuie să urmeze un curs despre cum sa aibă grija de ei. De asemenea, exista legi prin care se vstipuleaza ca animalele sociale trebuie tiniute in perechi.