TOP 10 CELE MAI LUNGI SPECII DE SERPI

 TOP 10 CELE MAI LUNGI SPECII DE SERPI

10. Crotalul cu spate de diamant: 1.8-2.1 metri

Crotalul cu spate de diamant este cea mai mare specie de sarpe cu clopotei. Este un sarpe extrem de veninos si este printre serpii care fac anual cele mai multe victime. Crotalul cu spate de diamant traieste in sudul Statelor Unite ale Americii si in nordul Mexicului.

9. Sarpele Indigo: 2.1-3 metriSarpele Indigo de Est este un sarpe neveninos de culoare negru albastrui sau portocaliu rosiatic. Este cunoscut si sub denumirea de Cribo si traieste in sudul Statelor Unite ale Americii si in nordul Americii de Sud.

8. Sarpele maro regal: 2.5-3 metri

Pseudechis australiscunoscut si sub numele de sarpele maro regal sau sarpele mulga este o specie de sarpe din Australia. Acesta este veninos si poate elibera chiar si 150 mg de venin intr-o singura muscatura.

7. Lachesis: 2.5-3.7 metri

Sarpele lachesis este cea mai mare specie de vipere din lume si traieste in America Centrala si de Sud. Este unul dintre cei mai veninosi serpi de pe pamant si poate elibera doze mari de venin.

6. Pitonul-tapet: 2-4 metri

Pitonul tapet este o specie neveninoasa de sarpe, unul dintre cei mai comuni din Australia si Noua Guinee. Este cunoscut si sub numele de piton diamant, datorita modelului sau de pe spate.

5. Boa constrictor: 1-4.3 metri

Sarpele boa constrictor este una dintre cele mai populare specii de sarpe din lume. Este un sarpe mare ce se gaseste in Mexic si in America Centrala. Datorita fascinatiei omului pentru acest animal, multi serpi boa constrictori sunt prinsi si tinuti in captivitate.

4. Cobra regala: 3-5.7 metri

Cobra regala este unul dintre cei mai mari, agresivi, periculosi si veninosi serpi din lume. Cunoscut si sub numele de hamadriara, acesta traieste in zonele din Asia de Sud si Sud-Est. Deseori se hraneste cu alti serpi si este considerat de catre specialisti cel mai inteligent sarpe din lume.

3. Pitonul Indian: 3.7-6 metri

Cunoscut si sub denumirea dea Ajgar, pitonul indian este un sarpe foarte indemanatic. Acesta este un bun inotator si un priceput catarator, desi isi petrece majoritatea vietii pe pamant.

2. Anaconda verde: 4-7.6 metri

Anaconda verde este cel mai mare sarpe din lume, ca greutate si grosime, insa nu si cel mai lung. Acesta poate ajunge la 30 cm grosime si peste 230 de kg. Anaconda verde este un sarpe constrictor, adica isi ucide prada prin sufocare. Odata incolacit pe prada, aceasta nu are nicio sansa se scapare.

1. Pitonul reticulat: 6-12.3 metri

Pitonul reticulat traieste in sud-estul Asiei si in Filipine. Este considerat cel mai lung sarpe din lume, cel mai lung exemplar ajungand la 12.34 metri. Datorita marimii, acest gigant se hraneste cu mamifere medii si mari. Poate ajunge la o greutate de peste 200 de kg. Pitonul reticulat poate fi crescut si in captivitate, insa are nevoie de un terariu cel putin dublu decat marimea sa.