Top 10 beneficii ale roșiilor pentru sănătate

 Top 10 beneficii ale roșiilor pentru sănătate

Roșia, știm cu toții că este un fruct lejer (da, da este un fruct!), bogat în fibre, vitamine și minerale precum fier, calciu, zinc și chiar magneziu. Dar concret, cu ce ne servesc  toate acestea din punct de vedere al „sănătății”?

 

De aceea, astăzi descoperim 10 beneficii neașteptate ale roșiilor.

 

 1. Roșiile – un aliment anticancer

 

Roșia este un fruct  bogat în licopen (colorant vegetal); un compus care îi conferă culoarea roșie și care, conform numeroaselor studii, ajută la prevenirea apariției anumitor tipuri de cancer precum cancerul de sân, prostată, stomac sau colon.

 

 1. Roșiile – păstrează tinerețea

 

Roșiile sunt bogate în vitamina E, vitamina C, beta-caroten și licopen, toate având o puternică putere antioxidantă. Prin urmare, este un fruct perfect pentru a lupta împotriva radicalilor liberi, compuși responsabili pentru îmbătrânirea prematură a celulelor noastre.

Deci roșiile sunt un fruct al tinereții!

 

 1. Roșiile – gardianul inimii

 

Studiile recente au arătat că, datorită componentelor sale, persoanele care consumă regulat roșiile au avut șansa să observe scăderea nivelului de colesterol rău. Iar, consumul frecvent de roșii reduce, de asemenea, riscul de accident vascular cerebral.

 

 1. Roșiile – stimulează tranzitul

 

Ba da! – datorită conținutului ridicat de fibre, roșiile sunt ideale pentru relansarea ușoară a unor tranzite intestinale puțin leneșe.

 

Aveți însă grijă: pentru a profita la maximum de fibrele roșiei, consumați roșia cu piele, fără a o dezlipi.

 

 1. Roșiile – promotori ai sănătății

 

Chiar dacă nu are culoarea portocalie a morcovilor, roșia este un fruct bogat în beta-caroten, un pigment care favorizează crearea de melanină și este ideal pentru a ne oferi un ten frumos bronzat. Wow!

 

 1. Roșiile – protectori ai pielii

 

Vara, pentru a evita să fim roșii precum sunt roșiile, atunci când suntem expuși la soare, nu trebuie să uităm să ne aprovizionăm cu roșii pe farfurii înainte de a pleca în vacanță!

 

Licopenul este un pigment creat de roșie pentru a se proteja de razele ultraviolete ale soarelui și care are același efect asupra noastră!

 

 1. Roșiile – aliat perfect al ținutei

 

Nu ezitați să utilizați și să folosiți în exces roșiile la masa: cu abia 18 calorii la 100 de grame și un conținut de apă de aproximativ 95%, este este un aliment ultra-ușor, ultra-digerabil și ultra-hidratant care nu trebuie trecut cu vederea!

 

 1. Roșiile – contra hipertensiunii arteriale

 

Datorită bogăției sale în vitaminele A, C și E, dar și în calciu, potasiu și licopen, roșia împiedică atașarea colesterolului rău pe pereții vaselor de sânge, ceea ce duce la hipertrofia lor și la creșterea tensiune arteriala.

 

 1. Roșiile – ostași împotriva diabetului

 

Datorită bogăției sale în licopen (din nou!) Și crom (un oligoelement foarte important în procesul de metabolizare a glucozei), roșiile ar putea îmbunătăți controlul glicemiei și preveni apariția diabetului de tip 2.

 

 1. Roșiile – o armă anti-acneică

 

Licopenul (întotdeauna el!) pe care îl conțin roșiile este o substanță care este foarte eficientă în lupta împotriva acneei.

 

Atenție: pentru a vă bucura de efectul dorit, trebuie să consumați produse derivate din roșii (suc, ketchup etc.).