Curiozitati despre pisici

 Curiozitati despre pisici

Pisicile sunt animale fascinante care au captivat atentia omenilor de-a lungul secolelor. Desi sunt cunoscute ca fiind independente si misterioase, pisicile au o multime de curiozitati interesante despre care poate nu stiai.

Aici sunt cateva curiozitati  despre pisici:

 1. Pisicile au urechi foarte sensibile care le permit sa auda sunete de pana la 60.000 de hertzi, in timp ce urechile umane pot auzi doar pana la 20.000 de hertzi.
 2. Pisicile au o memorie foarte buna, mai buna decat cea a cainilor si aproape la fel de buna ca cea a omului.
 3. Pisicile au un simt al echilibrului deosebit de bine dezvoltat, ceea ce le permite sa sara cu usurinta pe obiecte inalte si sa se deplaseze cu agilitate.
 4. Pisicile au un sistem de racire a corpului diferit de cel al altor animale, ceea ce le permite sa reziste la temperaturi extreme.
 5. Pisicile au capacitatea de a ateriza pe picioarele lor in orice pozitie, indiferent de inaltimea de la care cad.
 6. Pisicile au un numar mare de muschi in urechi, ceea ce le permite sa se miste in orice directie pentru a prinde sunetele.
 7. Pisicile pot sa innoate, dar nu le place foarte mult si de obicei o fac doar atunci cand sunt fortate de situatie. (Stim cat de mult efort fizic si emotional este necesar pentru a spala o pisica 🙂
 8. Pisicile au dinti specifici care le permit sa zdrobeasca oasele si sa mestece carnea, dar nu au dinti de mestecat, asa cum ii au oamenii.
 9. Pisicile au un simt al mirosului deosebit de bine dezvoltat, de pana la 100 de ori mai puternic decat cel al oamenilor.
 10. Pisicile au un reflex special care le permite sa se intoarca inapoi pe patru labute atunci cand cad de pe o inaltime, astfel incat sa nu se loveasca de sol.
 11. Pisicile au un cerc de prieteni foarte restrans, formand legaturi stranse cu persoanele cu care interactioneaza in mod regulat.
 12. Pisicile au un schelet flexibil, care le permite sa se intinda si sa se rasuceasca in pozitii uimitoare.
 13. Pisicile au un reflex special care le permite sa-si mentina echilibrul chiar si atunci cand se afla pe obiecte in miscare.
 14. Pisicile au un sistem imunitar puternic care le permite sa lupte impotriva bolilor si infectiilor.
 15. Pisicile au un ciclu de somn foarte diferit de cel al oamenilor, dormind mai multe ore pe zi dar in scurte intervale.
 16. Pisicile au un numar mare de gene care le afecteaza culoarea blanii si a ochilor, ceea ce duce la o diversitate mare in ceea ce priveste aspectul fizic al acestor animale.
 17. Pisicile au un reflex instinctual care le permite sa isi prinda coada cu ghearele atunci cand sunt speriate sau agitate.
 18. Pisicile au oase mai puternice in raport cu dimensiunea lor decat oamenii. Astfel, sunt capabile sa sara de la inaltimea de pana la 3 ori inaltimea lor fara a se ranji.
 19. Pisicile au fata de susina atat de subtire incat pot trece prin spatiile stranse fara a se opri sa respire.
 20. Pisicile au oase mai puternice in raport cu dimensiunea lor decat oamenii. Astfel, sunt capabile sa sara de la inaltimea de pana la 3 ori inaltimea lor fara a se ranji.
 21. Pisicile au fata de susina atat de subtire incat pot trece prin spatiile stranse fara a se opri sa respire
 22. Pisicile au un instinct protector puternic fata de puii lor, facand tot posibilul pentru a-i pazi si a-i ingriji.
 23. Pisicile au oasele picioarelor lor inferioare flexible, ceea ce le permite sa se miste fara a face zgomot.
 24. Exista o varietate de rase de pisici, fiecare cu caracteristici unice, cum ar fi Maine Coon, care poate ajunge la o greutate de pana la 18 kg, sau Siamezul, care are urechi mari si ochii albastri.
 25. Persana este o rasa de pisici originara din Persia, cunoscuta pentru blana sa pufoasa si ochii sai albastri.
 26. Siamezul este o rasa de pisici originara din Thailanda, cunoscuta pentru urechile sale mari si ochii sai albastri.
 27. Maine Coon este o rasa de pisici originara din statul Maine, SUA, cunoscuta pentru blana sa pufoasa si dimensiunile sale mari.
 28. Abisiniana este o rasa de pisici originara din Etiopia, cunoscuta pentru blana sa rosie si ochii sai verzi.
 29. Chartreux este o rasa de pisici originara din Franta, cunoscuta pentru blana sa pufoasa si albastra.
 30. Devon Rex este o rasa de pisici originara din Anglia, cunoscuta pentru blana sa scurta, ondulata si pielea sa moale.
 31. Bengalul este o rasa de pisici care are o blana asemanatoare cu a pisicilor sfarcuri, originara din SUA.
 32. Sphynxul este o rasa de pisici fara blana, cunoscuta pentru pielea sa moale si elastica.
 33. Pisicile au un comportament social complex, fiind capabile sa comunice prin mijloace verbale si non-verbale cu alti pisici si cu oamenii.
 34. Pisicile sunt animale foarte curate, fiind capabile sa-si ingrijeasca singure blana si sa-si pastreze un nivel ridicat de igiena.

Toate aceste curiozitati despre pisici dovedesc ca aceste animale sunt cu adevarat fascinante si au multe trasaturi unice care le fac sa fie iubite si apreciate de oameni din intreaga lume. Ele sunt cu adevarat enigmatice, pot fi foarte dragalase, dar in acelasi timp suficient de puternice si independente.