7 LUCRURI UIMITOARE DESPRE TURRITOPSIS DOHRNII SAU MEDUZA NEMURITOARE

 7 LUCRURI UIMITOARE DESPRE TURRITOPSIS DOHRNII SAU MEDUZA NEMURITOARE

Vestea buna cu privire la problema nemuririi este faptul ca nemurirea exista. Vesta proasta cu privire la nemurire este ca inca nu a fost adaptata la oamenii, insa ea exista in lumea animalelor. Vorbim despre Turritopsis Dohrnii sau meduza nemuritoare. Iata 10 lucruri interesante despre aceasta molusca, care, dupa cum spun cercetatorii stiintifici, este nemuritoare:

1. Turritopsis dohrnii este recunoscuta ca fiind singura creatura nemuritoare. Secretul vietii eterne nu este faptul de a trai o perioada indelungata de timp. Este vorba despre maturitate, sau despre absenta acesteia.

2. Meduza nemuritoare (cum este denumita popular)  se confrunta cu calea normala de a muri, insa aceasta opteaza, in schimb, la revenirea stadiului imatur sexual.

3. S-a descoperit faptul ca forma adulta a acestei meduze se poate reproduce, insa aceasta nu moare, ci se transforma inapoi in starea de polip juvenil.

4. Tentaculele lor se retrag, corpurile se strang, micesc, si inoata inapoi in ocean, reluand ciclul in nenumarate randuri.

5. Printre probele de laborator, toti adultii Turritopsis au repetat aceasta schimbare. Si nu doar o singura data! Ei pot face acest lucru de fiecare data, reluand procesul.

6. Prin urmare, aceasta meduza nu poate muri, decat daca este consumata de catre un alt peste sau daca se imbolnaveste de o boala anume.

7. Cu toate acestea, inca exista multe mistere create injurul dohrnii turritopsis. Chiar daca procesul de revenire de la faza de adult la polip a fost observat de mai multe ori, acest proces nu a fost observat inca in natura, doar in medii de laborator.


Daca articolul cu curiozitati a fost util, va rog sa ne motivati cu un like astfel editorii vor scrie mai multe articole utile, va incurajam sa ne scrieti si pe facebook despre ce ati dori sa fie urmatorul articol, va multumim.

Posibil sa-ti placa: