Cum tehnologia IT poate transforma platformele de recenzii online
5 LUCRURI DESPRE CEL MAI SIMPATIC ANIMAL NOCTURN AL CERULUI, BUFNITA
1. La nivel mondial, exista peste 200 de specii de bufnite raspandite pe toate continentele din lume (in afara de contintul Antarctica si alte cateva insule)
2. Exista doua mari subfamilii ale bufnitelor (ordinul Strigiforme): Strigidae (bufnitele obisnuite) si Tytonidae (bufnitele de hambar).
3. Cea mai mica bufnita din lume este Bufnita-Spiridus (Micrathene whitneyi). Bufnita-Spiridus are doar 13 cm lungime si 30 g greutate. Traieste in sudul Statelor Unite ale Americii si in Mexic. Cea mai mare bufnita din lume este buha (Bubo bubo, exemplar ce poate fi gasit si la noi in tara), iar lungimea acestui tip de bufnita poate ajunge la 70 cm, o anvergura de 2 metri. Un alt tip de bufnita, avand aproximativ aceleasi caracteristici este Bufnita-Pescar Blakiston (Bubo blakistoni), o specie la fel de mare, care vietuieste in Asia.
4. In Romania exista aproximativ 10 specii de bufnite. Putem sa amintim micuta Ciuvica (Glaucidium passerinum), care are marimea unei mierle si buha sau bufnita mare (Bubo bubo). Alte exemplare ce pot fi regasite in Romania: striga, huhurezul, ciuful, minunita, ciusul si, bineinteles, cucuveaua. In zona sud-estica a Romaniei, in Lunca Dunarii, pot fi intalnite numeroase bufnite.
5. In Europa, exista o stransa legatura intre rozatoare si pasarile de prada nocturne, cum este si bufnita. Aceste pasari sunt folosite in avantajul omului, iar practicile verzi de combatere a daunatorilor castiga tot mai multa popularitate in vestul Europei.