10 SPECII CIUDATE DE BROASCA TESTOASA

 10 SPECII CIUDATE DE BROASCA TESTOASA

10. Testoasa spinoasa

Heosemys spinosa are o carapace uimitoare, “dotata” cu tepi pe margine. Acestia sunt mai ascutiti la exemplarele tinere si se tocesc odata cu varsta. Acesti tepi le protejeaza pe testoase de pradatori si le ofera camuflaj, de multe ori fiind confundate cu frunzele. Broasca testoasa spinoasa traieste in sud-estul Asiei si, ca multe alte specii de testoase, este vanata pentru carne.

 

9. Testoasa chinezeasca cu carapace moale

Motivul pentru care testoasa chinezeasca cu carapace moale se afla in aceasta lista este pentru ca…pregatiti-va…urineaza pe gura! Da, ati citit bine. Datorita unui proces unic in lumea animala, aceasta broasca excreta urina pe gura. Expertii spun ca aceasta abilitate ciudata o ajuta pe testoasa chinezeasca cu carapace moale sa supravietuiasca in apa sarata. Aceasta se gaseste in China, Japonia, Taiwan, nordul Vietnamului si estul Rusiei si este considerata o delicatesa.

 

8. Testoasa din raul Mary

Aceasta specie de broasca testoasa (eng. “Mary River Turtle”)traieste exclusiv in raul Mary din statul Queensland, Australia. Culorile acesteia variaza, poate fi rosie, roz, maro sau neagra. Are capul mic si coada este foarte lunga in comparatie cu restul corpului. De asemenea, sub barbie are doua proeminente care aduc a barba.

 

7. Testoasa spinoasa cu carapace moale

Aceasta specie de testoasa poate fi gasita in Statele Unite, Canada si nordul Mexicului. Are o infatisare unica: are capul plat si triunghiular, un nas lung si o carapace rotunda cu pete negre.

 

6. Testoasa cu gat lung

Denumita si testoasa cu gat lung de est, aceasta traieste in lacurile din Australia. Cum ii zice si numele, are un gat extrem de lung coparativ cu alte specii si poate creste cat carapacea. Cand se simte amenintata, aceasta secreta un lichid urat mirositor.

 

5. Graptemys nigrinoda

Se pare ca in limba romana aceasta specia nu are un nume bine definit. In engleza “black knobbed map turtle”, aceasta este o testoasa de dimensiuni mici ce se gaseste in raurile Mississippi si Alabama. Aceasta testoasa are spini negri pe carapace, mai proeminenti la exemplarere tinere si mai tociti la adulti.

 

4. Testoasa cu cap mare

Dupa cum ii spune numele, caracteristica definitorie a acestei testoase este capul sau enorm. Ea traieste in regiunile tropicale, subtropicale si temperate ale Oceanului Atlantic, Indian si Pacific. Spre deosebire de majoritatea testoaselor, testoasa cu cap mare nu-si poate retrage capul in carapace.

 

3. Testoasa cu nas de porc

Aceasta traieste in Australia si Noua Guinee si este singura testoasa de apa dulce care are inotatoare la fel ca cele marine. Cea mai notabila caracterista este nasul sau, care se aseamana cu ratul unui porc. Datorita braconajului, in ultimii 50 de ani populatia testoaselor cu nas de porc s-a injumatatit.

 

2. Testoasa cu burta rosie si gat scurt

Aceasta mica testoasa traieste in Australia si Papua Noua Guinee. Carapacea sa este portocalie la margini si pe burta, culoarea fiind mai vie la pui si mai stearsa la adulti. Isi petrece majoritatea vietii in apa, iesind doar pentru a se reproduce.

 

1. Testoasa africana cu casca

Aceasta specie de broasca testoasa traieste pe intreg continentul african, peninsula araba si Madagascar. Ea produce un miros puternic cu cele patru glande dispuse pe fiecare membru, intolerabil pentru oameni si cai. Un alt lucru bizar in legatura cu aceasta testoasa este faptul ca vaneaza animale mari precum porumbei, serpi sau chiar alte testoase.