10 LUCRURI INTERESANTE DESPRE MISTERIOASA PASARE DODO

 10 LUCRURI INTERESANTE DESPRE MISTERIOASA PASARE DODO

Mulţi cred, de fapt, că pasărea Dodo nu ar fi existat vreodată, fiind o creatură mitică. Iată câteva lucruri despre misterioasa pasăre Dodo:

1. Prima apariţie atestată documentar a păsării dodo a fost în secolul al cincisprezecelea. Aceasta a fost descoperită de către exploratorii olandezi în Insulele Mauritius, aflate la aproximativ 805 kilometri distanţă de Madagascar.

2. Mediul în care pasările Dodo trăiau era lipsit de prădători, până să apară în peisaj oamenii.

3. Asemenea păsării Kiwi, pasărea Dodo nu putea să zboare. Desigur, acest lucru făcea ca să fie o pradă uşoară.

4. Pasărea Dodo este mascota oficială a Insulelor Mauritius.

5. Fosilele găsite de către diverşi exploratori au arătat că pasărea Dodo nu avea mai mult de un metru înălţime, cântăring între zece şi optsprezece kilograme. Legat de comportament şi despre habitatul ei, nu se cunosc prea multe date.

6. Informaţiile privind înfăţişarea păsării Dodo au fost păstrate doar în desene, picturi şi însemnări datând din secolul al şaptesprezecelea. Penajul păsării Dodo era format din pene gri-maro, picioare galbene, având un smoc de pene albe ca şi coadă, ciocul având culorile galben, negru şi verde.

7. Se presupune că pasărea Dodo a devenit, în timp, nezburătoare datorită lipsei de prădători şi datorită hranei abundente din Insulele Mauritius.

8. Unele persoane cred că pasărea Dodo a fost o creatură mistică, fiindcă nu există foarte multe date despre aceasta. Ultimul Dodo a fost văzut în anul 1662.

9. Anatomic vorbind, s-a constat că pasărea Dodo se asemăna extrem de mult cu porumbeii.

10. Apariţia sa ca personaj în cartea lui Lewis Carroll’s „Alice’s Adventures in Wonderland” i-a adus păsării Dodo şi mai multă popularitate, cercetătorii căutând să ştie mai multe despre această creatură dispărută.

Posibil sa-ti placa:

Leave a Reply