TOP 10 LUCRURI DESPRE ICRELE NEGRE

 TOP 10 LUCRURI DESPRE ICRELE NEGRE

Caviarul este unul dintre cele mai scumpe alimente si, ca urmare, unul dintre cele mai inaccesibile pentru oamenii de rand.

1) Un singur kilogram de icre negre poate ajunge si la 6000 de euro.

2) Caviarul este facut din icrele negre recoltate de la patru specii de sturioni – morun, pastruga, cega si nisetrul.

3) Cele mai apreciate icre negre sunt cele recoltate de la sturionii capturati in Marea Caspica.

4) Datorita pozitionarii geografice langa Marea Caspica, Rusia si Iranul au fost de-a lungul timpului cei mai mari producatori de caviar din lume.

5) In perioada de dinainte de revolutie, Romania era al treilea producator de caviar din lume datorita sturionilor capturati in Dunare si Marea Neagra.

6) In prezent, singurele tari europene in care sturionii inoata liberi sunt Romania si Bulgaria.

7) Unii dintre cei mai mari producatori de caviar obtinut de la sturionii crescuti in ferme sunt Italia si Franta si Germania. Cei mai mari importatori sunt Elvetia si Statele Unite ale Americii.

8)Istoria ii consemneaza ca primi consumatori de icre negre pe locuitorii persani de langa Marea Caspica. Odata cu ajungerea caviarului pe masa Sahului Imperiului Persan, acesta a inceput sa isi construiasca faima pe care o are in prezent.

9)Au fost create chiar si lingurite de aur, malachit sau chilimbar pentru servirea icrelor negre.

10) Caviarul este utilizat si in idustria cosmetica. Combinat cu anumite incrediente, incetineste procesul de imbatranire a pielii, oxigeneaza tenul si reduce ridurile. Tratamentul facial cu caviar reduce delicat celulele moarte, inalbeste, netezeste si tonifica tenul.

Eficienta caviarului in tratament este data de elemente precum retinol, colagen marin, vitamine etc.