TOP 10 LUCRURI DESPRE CASCADA VICTORIA

 TOP 10 LUCRURI DESPRE CASCADA VICTORIA

Cascada Victoria se afla, indiscutabil, pe lista celor mai atractive cascade din lume, fiind o destinatie exotica, atat pentru turistul european, cat si pentru cel venit de pe taram american. Cu toate acestea, cei mai multi turisti vin din apropiere.

1) S-a format, in urma cu vreo 200 de milioane de ani, pe cursul fluviului african Zambezi, in sudul Africii, in apropierea oraselor Victoria Falls si Livingstone, la granita dintre Zimbabwe si Zambia.

2) Numele cascadei a fost dat in cinstea reginei Angliei de catre primul european ce a pus piciorul aici – David Livingstone. Acesta a vizitat cascada, pentru prima oara, pe 16 noiembrie 1855.

3) Apa cade de la o inaltime de 110 de metri facand vizibila cascada de la aproximativ 30 de kilometri. Latimea maxima a acesteia este de 1708 metri, iar debitul variaza, in functie de sezon, intre 170 si 10 000 de metri cubi pe secunda.

4) Apa este pulverizata pana la o inaltime de 30 de metri, iar aburii produsi de casacada contribuie la formarea si dezvoltarea padurii ecuatoriale din zona.

5) Tot in zona se pot observa, deseori, bivoli, elefanti, girafe, antilope sau zebre. Cu putin noroc, puteti admira cativa lei sau leoparzi.

6) Pentru practicantii sporturilor extreme, casacada este o alternativa de luat in calcul. Aici pot fi practicate sporturi precum raftingul, caiac-canoe, bungee-jumping, tiroliana etc.

7) In anul 1989, UNESCO a introdus cascada in lista monumentelor protejate.

8)Cehul Emil Holub a realizat primul plan in detaliu al cascadei in anul 1875.

9) Din anul 1905, accesul spre cascada se poate face si cu trenul.

10) Printre cei care aleg sa inoate in apele cascadei, se inregistreaza anual, in medie, un deces.