TOP 5 CELE MAI MARI DESERTURI DIN LUME

 TOP 5 CELE MAI MARI DESERTURI DIN LUME

Desertul poate fi consderat un loc in care viata nu exista (sau exista in forme prea putin variata), viata vegetala, animala si umana fiind redusa, iar populatia fiind extrem de rara. Deserturile ocupa o portiune destul de mare din suprafata Pamantului. Datorita acestui fapt, cercetatorii au alcatuit un top privind cele mai mari deserturi din lume. Iata si care sunt acestea:

5. Marele Bazin

Marele Bazin (sau desertul Bazin) este o portiune extrem de arida din vestul Statelor Unite ale Americii. Acest desert se intinde pe o suprafata de 492 000 kilometri patrati.

4. Desertul Patagonian

Regiunea Patagonia sau desertul patagonian se situeaza in America de Sud, pe teritoriul statelor Argentina si Chile. Desertul Patagonian ocupa locul patru in clasamentul celor mai mari deserturi din lume si se intinte pe o suprafata de 673 000 kilometri patrati.

3. Desertul Gobi

Unul dintre cele mai renumite deserte din lume, desertul Gobi, se afla situat pe teritoriul continentului Asia (in centrul continentului). Desertul Gobi mai este denumit si “Şamo”, si ocupa 1.29 kilometri patrati.

2. Desertul Arabiei

Desertul Arabiei este situat in Peninsula Arabia, ocupand aproape intreaga suprafata a peninsulei. Desertul Arabiei se intine in Sud-Vestul Asiei, avand o suprafata egala cu 2.33 kilometri patrati.

1. Desertul Sahara

Desertul Sahara este, oficial, cel mai mare desert di n lume. Acest desert acupa toata partea de nord a Africii. Suprafara desertului Sahara este mai mare decat teritoriul Statelor Unite. Cel mai ciudat lucru la acest desert este faptul ca flora si fauna exista in cantitati extrem de variate. Suprafata totala a desertului Sahara este de 9.10 kilometri patrati.

Posibil sa-ti placa: