TOP 3 FILOSOFI ROMANI

 TOP 3 FILOSOFI ROMANI

Mai mult de jumatate dintre persoanele care citesc articolele de pe acest site, cu siguranta stiu ce este filosofia si anume stiintia intelepciunii sau dragostea de intelepciune. Aceasta are ca obiectiv cunoasterea formelor si proceselor gandirii si este una dintr principalele forme ale manifestarii spiritului uman. Printre tematicile majore abordate in filosofie se numara existenta si devenirea, unitatea si infinitatea, libertatea, intamplarea, valoarea, adevarul etc. Iata mai jos un top al celor mai cunoscuti filosofi romani:

3. Lucian Blaga

Este singurul filosof roman care are un anumit sistem si poate da lumii o lirica deschisa miracolelor. De asemenea Lucian Blaga a mai fost si poet, dramaturg, profesor universitar, a lucrat in diplomatie si a fost traducator. Conceptia lui Lucian Blaga porneste de la analiza modului ontologic specific uman de existenta. Pe acesta il interesa foarte mult viziunea metafizica dintre om, lume si transcendenta.

2. Petre Tutea

Petre Tutea a fost un eseist, filosof, economist si om politic roman. Emil Cioran il descria drept un marxist entuziast si mistic, dar care nu stie un cuvant din limba rusa. Petre Tutea era considerat a fi un Socrate roman, datorita preocuparilor sale filosofice.

1.Emil Cioran

Un filosof adevarat ce a scris prima sa carte “Pe culmile disperarii“ a varsta de doar 22 de ani, varsta la care multi oameni nici macar nu stiu ce sa faca in ziua urmatoare. Apoi au urmat opere mult mai importante decat acestea. A refuzta toate premiile literare care i-au fost oferite pe parcursul vietii exceptand Premiul Rivarol pe care il primeste in 1950.