Curiozitati despre Papagali

 Curiozitati despre Papagali

Toată viața-i, cât trăiește,
Nu pricepe ce vorbește. (Papagalul)

Cum deja v-ați dat seama, astăzi aflăm și învățăm câte ceva despre Papagali.

 

Cu toții probabil știm cum arată un papagal, o păsăruică cu ciocul care seamănă cu un cârlig, care ajută papagalul la cățărat și apucat hrană, precum și la fărâmițarea semințelor tari. Penajul este multicolor, viu colorat. Cu toate acestea, culorile predominante fiind cele verzi. Majoritatea papagalilor viețuiesc în jungla tropicală.

În prezent se cunosc circa 330 de specii de papagali. Din păcate, în jur de 94 de specii sunt în pericol de dispariție. Papagali cu cel mai frumos penaj se găsesc în Australia, Noua Guinee și Asia.
Cel mai mare papagal este macao din Brazilia, fiind de mărimea unei găini. Iar, cel mai mic reprezentant al speciei papagalilor este papagalul pitic din Noua Guinee, care are mărimea unei vrăbii.

Papagalii sunt considerați păsări inteligente, care au capacitatea de a imita vorbirea omului, în plus au o memorie bună. Printre altele, aceste ființe multicolore își manifestă preferința pentru anumite persoane.

Apropo, papagalul, ca și un copil, necesită multă atenție. Înzestrat cu o mare sociabilitate, el poate fi și temperamental atunci când îi refuzi ceva. Puternicul său cioc se va dovedi a fi o armă formidabilă care vă poate provoca câteva răni.

 

Știați că…?!

Loriculus galgulus, cunoscut ca papagal cu coronița albastră, din insulele Malaieze are particularitatea de a dormi atârnat cu capul în jos, precum liliecii?

 

Unele specii (de exemplu papagalul nimfă, kakadu) au pe cap un moț colorat de pene, pe care îl pot coborâ sau ridica după voie?

 

Pentru minunatul lor penaj și satisfacerea capriciilor modei feminine, multe specii au fost vânate în mod intens?

 

Curiozitatea bonus: Papagalii sunt descendenții direcți ai dinozaurilor și rudele cele mai apropiate ale T-rex și ale velociraptorului care există, și asta este cu adevărat mișto.

 

Pe scurt, am spus întotdeauna că păsările au caracteristicile câinilor, pisicilor și copiilor mici amestecate între ele într-o frumoasă ființă mică cu pene care, în plus, are aripi … pentru că acesta este un mare avantaj. Doar imaginați-vă ce frumusețe văd ei din zbor!

Posibil sa-ti placa:

Leave a Reply