TOP 5 PERSONAJE DIN DESENE ANIMATE + BONUS

 TOP 5 PERSONAJE DIN DESENE ANIMATE + BONUS

Fiecare dintre noi isi aduce aminte de copilarie. Unii au avut ghinionul de a se naste in perioada in care TVR-ul transmitea doar cateva ore pe zi si de foarte putine ori desene animate, altii, care inca copilaresc,le pot urmari non-stop pe cel putin trei canale TV. Eu unul nu am prins nici una dintre cele doua perioade. In anii 90 imi puteam vedea eroii de cateva ori pe saptamana insa niciodata nu mi se parea suficient.

 

Cei mai indragiti eroi din desene erau:

1) Sailor Moon

Este un personaj creat de Naoko Takeuki. Desenul a fost difuzat prima data in anul 1992, bucurandu-se de un succes enorm. Acesta cuprinde cinci serii: Regatul Intunecat, Copacul lumii negre, Nesfarsitul, Visele si Stelele.

2) Mickey Mouse

Mickey Mouse ocupa un loc de cinste in galeria de personaje Walt Disney.

3) Ratoiul Donald

Este un alt personaj de succes pus pe ecran de Walt Disney. Creatorul este insa Dick Lundy. Oficial, productia in care acesta a debutat este desenul The Wise Little Hen din 9 iunie 1934. La fel de simpatici sunt si cei trei nepoti ai sai: Huey, Dewey si Louey.

4)Timon si Pumba

Am ales doua personaje in loc de unul pentru ca nu ma pot decide care dintre cele doua e mai simpatic. Cei doi au aparut prima data in desenul Regele Leu din 1994 pentru ca mai apoi sa aiba propriul lor desen.

5) Bugs Bunny

Este un iepure ce a aparut pe ecrane in 1940 fiind o creatie Warner Brothers.

 

BONUS

6) Jerry

Este un personal creat de William Hanna si Joseph Barbera pentru studiourile Metro-Goldwin-Mayer in 1940 si difuzat prima data pe 10 februarie.

7) Popeye

A fost creat in 1929 de catre Elzie Crisler Segar.