Zece motive pentru care trebuie să petreci cât mai puțin timp pe facebook

21 March 2017 | Scris de Alice in Actualitate, Altele, De stiut, Internet, Oameni, Top10 cu 0 comentarii

 

1. Pierzi mult timp pe care ai putea să îl petreci cu familia și prietenii, sau pur și simplu relaxându-te. Reducând timpul petrecut pe facebook vei avea mai mult timp pentru celelalte activități zilnice, înțelegând astfel că totuși viața noastră, a tuturor, nu se petrece într-o realitate virtuală. Te poți plimba sau merge la filme ori concerte fără să te mai temi că nu vei mai avea timp pentru job, facultate ori treburi în casă.

2. Riscul de a te implica prea mult în această realitate virtuală se va diminua dacă vei petrece mai puțin timp pe celebra rețea de socializare. Poți să folosești facebook-ul ca pe un instrument, fiind fără îndoială unul dintre cele mai populare rețele de socializate din zilele noastre. Evită, să fii tot timpul conectat, pentru că sentimentul de a-ți verifica mereu prietenii virtuali, dorind să știi pe unde și-au mai petrecut timpul, cu cine și în ce fel este un obicei superficial din care nu ai nimic de câștigat. Citește mai bine dintr-un roman seara, înainte de culcare, în loc să stai online.

3. Dacă petreci mult timp pe facebook, vei ajungă să postezi adesea detalii despre viața ta personală și asta ar putea fi chiar periculos, mai ales dacă obișnuiești să îți dai check in în locurile pe care le frecventezi des sau chiar acasă la tine, întrucât oferi posibilitatea oricui să te poată urmări foarte ușor în viața reală.

4. Fiind conectat în permanență vei fi întrerupt tot timpul de notificări de fiecare dată când cineva îți trimite un mesaj sau primești like-uri și comentarii, iar asta îți va afecta puterea de concentrare și te va deruta de la ceea ce faci, mai ales atunci când citești, scrii sau lucrezi pentru diferite proiecte.

5. Din pricina faptului că stai pe facebook și urmărești în permanență ce postează prietenii tăi, vei dezvolta obiceiuri superficiale, dorind să fii în trend cu restul lumii. Vei ajunge să consideri că viața se măsoară în like-uri și react-uri.

6. Postând zilnic diverse lucruri, evenimente, fotografii, riști să fii judecat de oameni, mai ales dacă te expui prea mult. Este util să conștientizezi că dintotdeauna oamenii au avut prejudecăți și că oricâte calități ai avea, lumea mai degrabă preferă să bârfească decât să te admire și aprecieze.

7. Imaginea ta va avea de suferit, deoarece prietenii, colegii, rudele și chiar profesorii sau șefii tăi vor observa că ești tot timpul online și vor considera că asta faci tot timpul, catalogându-te drept o persoană neserioasă, care își expune toată viața pe facebook în loc să facă ceva util.

8. Această rețea de socializare promovează imaginea fizică în defavoarea ideilor, socializarea superficială și goana după like-uri în defavoarea relațiilor constructive și a prieteniilor adevărate. Nu trebuie confundat cu viața reală, unde trebuie să duci o luptă cruntă pentru a-ți câștiga un loc decent în societate.

9. Facebook-ul este unul dintre viciile zilelor noastre. Evită să fii unul dintre milioanele de persoane care își petrec viața conectați în permanență la o rețea care nu îi ajută financiar, nu le oferă știință și oportunități reale și care, în plus, prezintă multe dezavantaje.

10. Un ultim motiv care te va convinge cât de inutil este să stai în permanență pe facebook, este faptul că inclusiv fizic ai de suferit. Lumina albastră emisă de ecranele telefoanelor, a laptopului sau tabletei iși afectează vederea și riști ca să ai mari probleme din pricina acesta.

 

Sursă imagine: FacebookRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Alice

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)