10 lucruri pe care trebuie să le cunoști dacă vrei să crești o pisică la apartament (I)

17 April 2017 | Scris de Alice in Actualitate, Altele, Animale, Curiozitati, De stiut, Top10, TopU cu 0 comentarii

Pisicile sunt animale de companie comune și sunt adesea preferate în defavoarea câinilor pentru că nu trebuie să fie scoase afara zilnic și sunt animale de talie mică. Totuși trebuie să cunoașteți câteva lucruri importante înainte de a decide să creșteți o pisică la apartament. Vă propun să urmăriți în topul de mai jos cele mai importante lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere.

 

1.Pisicile nu miros

Spre deosebire de câini, pisicile nu au un miros specific care să se simtă în toată casa. Acestea nu miros a nimic cel mai adesea, iar dacă sunt îngrijite corespunzător, cu siguranță nu vor crea nici un fel de probleme în acest sent. Pe de altă parte, acestea nu pot fi scoase zilnic să își facă nevoile afară. Mai ales dacă proprietarul nu stă la parter, ci la etaj, iar pisica nu poate să iasă zilnic afară, aceasta va avea nevoie de o litieră cu nisip. Dacă veți alege cu grijă tipul de nisip probabil că veți reuși să eliminați și o parte din inconfortul provocat de mirosul litierei. Mai multe variante de nisip parfumat sunt disponibile pe piață la un preț accesibil. Mare atenție în schimb la tipul litierei. Aceasta trebuie să fie suficient de mare încât pisica să nu dea nisip pe jos atunci când râcâie în el. Puteți opta pentru o litieră acoperită pentru a elimina din start acestă problemă.

 

2. Vei avea de curățat mai mult pentru că pisicile năpârlesc de două ori pe an

Dacă până să aduceți o pisică în apartament va confruntați doar cu problema prafului, ulterior trebuie să fiți pregătit pentru a curăța părul animalului. În general pisicile năpârlesc primăvara și toamna, pentru a se pregăti de căldură sau de gerul iernii. Pentru a avea de curățat cât mai puțin, este bine să periați zilnic pisica în perioadele în care aceasta năpârlește. De asemenea, ar fi util să nu o învățați să stea pe fotolii/canapea sau în pat, ci să aibă propriul său loc unde să petreacă timpul. Suporturi variate ca formă și mărime, cu accesorii speciale pentru ascuțit unghiile și cu spații de dormit pot fi achiziționate din magazinele speciale pentru animalele de companie. Un astfel de suport ocupa un spațiu mic în casa și probabil că va fi foarte util pentru că stând pe el, pisica nu va lăsa păr pe fotolii sau canapele.

 

3.Unele pisici sunt pretențioase la mâncare

Este de dorit ca atunci când vă doriți o pisică să o creșteți de mică și să o învățați conform obiceiurilor și pretențiilor voastre. Sunt persoane care preferă să cumpere mereu hrană specială pisicii pentru a economisi timp și a nu se complica să o învețe cu mâncare obișnuită, însă și persoane care nu vor să cheltuie bani pe mâncarea animalului, motiv pentru care își învață patrupedul cu mâncare obișnuită.

4.Nu este bine o îmbăiezi foarte des

Pisicile nu iubesc apa în general. Chiar dacă locuiți la parter și pisica obișnuiește să mai iasă pe afară, nu este indicat să o spălați foarte des. De 3-4 ori pe an este suficient, mai ales că pisicile se spală de obicei singure. Mai există varianta să îi spălați doar lăbuțele atunci când intră de afară în cazul în care plouă și lasă urme prin casă.

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Alice

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)