Trei reguli pe care trebuie să le respecți la mare pentru a evita arsurile solare

13 May 2017 | Scris de Alice in Actualitate, Altele, Calatorii & Vacante, De stiut cu 0 comentarii

Probabil că unii dintre noi facem deja planuri pentru sejurul pe care îl vom petrece la mare vara aceasta. Pe cât de mare presupunem că va fi distracția acolo, trebuie să fim bine informați și pregătiți pentru a nu avea surprize neplăcute. Începând cu luna iunie, soarele devine deja periculos, motiv pentru care trebuie să ne protejăm utilizând în mod corect creme solare – atenție – care să aibă un factor de protecție potrivit pentru tipul nostru de piele. Altfel, vom lua degeaba o cremă cu factor mult mai mic decât cel de care avem nevoie, întrucât nu va avea puterea să ne protejeze în mod real. Iată care sunt cele trei reguli de aur ale unui sejur reușit:

 

1. Protejează-te de arsurile solare folosind creme sau spray-uri speciale

În fiecare an sunt persoane care pățesc același lucru, deoarece nu folosesc deloc sau suficiente produse ce au rolul de a-i proteja împotriva arsurilor solare. Acest lucru nu este deloc unul de glumit și poate avea consecințe importante pentru pielea noastră. Cum și când ar trebui aplicată crema? În primul rând cu aproximativ zece minute înainte să ajungi pe plajă. Produsul va avea suficient timp să fie absorbit în piele și astfel va fi mult mai eficient. Apoi, de fiecare dată când ieși din apă este necesar să te dai cu cremă, întrucât efectul aplicării inițiale a trecut și acum ești neprotejat sub razele periculoase ale soarelui. Nu uita că dacă refuzi să folosești protecția mai ales după ora 9:30 în zilele sufocant de călduroase, poți căpăta arsuri grave care te pot face să nu poți dormi bine nopți în șir. Mai mult, pielea ta va îmbătrâni mult mai rapid în urma unor astfel de experiențe neplăcute. Fie că ești feeie sau bărbat, protecția solară este un must!

 

2. Nu mai sta la plajă după ora 12:30

Știu că sunt persoane care merg la mare doar 3-4 zile și vor să profite la maxim de soare și plajă, din acest motiv stau în fiecare dintre aceste zile pe plajă. Acest lucru nu este indicat, pentru că după ora 12:30 soarele devine atât de puternic încât ajungi să te răscoci la propriu, iar dacă mai folosești și uleiuri autobronzante efectul este fix ca acela al unui ou care se prăjește în cratiță. Fii înțelept și petrece-ți timpul de după amiază pe terase, sub umbrele. Nu risca de dragul unui bronz obținut rapid și artificial, pentru că după prima și a doua zi vei ajunge să îți fie teamă să mai ieși la plajă și vei sta ascuns la umbră tratându-te cu loțiuni speciale pentru vindecarea arsurilor, și asta ar însemna un sejur compromis. Încearcă mai degrabă să obții un bronz frumos și sănătos pe care îl poți accentua purtând topuri fără mâneci și mergând la ștrand sau la piscină.

 

3. Hidratează-te permanent

Căldura excesivă are dezavantajul de a te dezhidratată, prin urmare trebuie să bei multe lichide, de preferat apă minerală, deoarece aceasta conține mai multe minerale și ajută organismul să reziste mai bine în condiții de caniculă. Nu te hazarda să consideri că sucurile cu acid atât de nesănătoase sunt suficiente pe plajă, bea apă și mănâncă fructe zemoase din plin pentru a evita să de dezhidratezi sub soarele puternic.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Alice

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)