Trei pași esențiali în vopsirea locuinței cu lavabilă

1 March 2017 | Scris de Cosmin O in Top3, Tutoriale & HowTo's cu 0 comentarii

Vopsirea camerei cu lavabilă poate părea o sarcină ușoară însă ea este ușor mai complicată decât am crede. Lucrurile sunt foarte simple dacă știm exact ce trebuie să facem însă dacă avem o locuință mai veche și e prima dată când dăm cu lavabilă pot apărea complicații. Vom încerca să explicăm pașii esențiali pe care trebuie să îi facem când ne vopsim camera. Vom trece peste lucrurile pe care inevitabil le luăm în calcul indiferent de experiența pe care o avem. Unul dintre aceste lucruri ar fi protejarea obiectelor și a parchetului.

Pregătirea pereților

Un lucru esențial atunci când vopsim camera cu lavabilă este să fim atenți la duritatea pereților. Aceștia nu trebuie să dea semne că ar ceda sau că vechea lavabilă s-ar decoji. Dacă pereții conțin suprafețe care se decojesc trebuie curățiți cu un obiect dur și apoi reparați sau nu. În cazul în care sperăm ca pereții să nu se decojească atunci când dăm cu lavabila, aceștia se vor înmuia, iar cojile se vor desprinde și se vor amesteca cu vopseaua rămânând lipite pe perete astfel încât vor duce la un aspect neplăcut.

Dacă îndepărtarea stratului care dă semne că se desprinde este obligatorie, repararea nu este esențială pentru că lavabila se lipește oricum. Totuși e important să facem reparațiile pentru ca pereții să nu arate plini de găuri. Înainte de a aplica gletul pe găuri e important să udăm în zona în care facem reparația pentru ca materialul să aibă o aderență mai mare. Dacă peretele este uscat, gletul s-ar putea desprinde în timp.

Aplicarea amorsei

Amorsa este acel lichid de culoarea laptelui care trebuie dat cu trafaletul pe zid înainte de vopsirea lui. Rolul acesteia este de a îndepărta impuritățile ajutând lavabila să se prindă mai bine. Lavabila se va prinde și fără amorsă dar nu va mai fi la fel de rezistentă și există riscul să se șteargă chiar și atunci când vorbim de una de calitate.

Atunci când e aplicată pe perete amorsa nu mai e albă, iar zidul arată ca și cum ar fi udat cu apă.

Mixarea mecanica a lavabilei

Dacă nu cumpărăm lavabila mixată și vrem să o amestecăm noi pentru că e mai ieftina așa sau pentru că vrem să ne jucăm cu culorile, e important să o mixăm mecanic pentru a avea o culoare uniformă. În cazul în care amestecăm lavabila și tempera cu bățul există pericolul ca după uscare să ne trezim cu diferite nuanțe pe perete. Acestea nu se observă atât de bine când aplicăm lavabila pentru că este udă.

După urmărirea atentă a celor trei pași, lucrurile devin simple. Pur și simplu protejăm mobila pentru a nu o murdări și apoi întindem lavabila cu trafaletul. Nu trebuie uitat că după uscare culoarea va arăta puțin diferită decât atunci când e udă. Cel mai indicat ar fi să dăm câteva urme cu trafaletul și să așteptăm câteva minute până când culoarea se usucă. Dacă nu ne place mai putem turna în compoziția făcută de noi altă temperă sau altă vopsea albă. E important să o mixăm de fiecare dată mecanic. Ea se poate mixa și cu bățul însă trebuie subțiată cu apă și în cele din urmă va trebui să dăm două straturi de vopsea pe perete pentru a ieși cum trebuie.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Cosmin O

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)