Trei lucruri mai puțin cunoscute în Creta care trebuie vizitate

17 May 2017 | Scris de Cosmin O in Calatorii & Vacante, Top3 cu 0 comentarii

Mai este puțin și vine perioada vacanțelor și a concediilor astfel încât trebuie să ne planificăm vacanța din timp. Una dintre cele mai apropiate destinați exotice este Creta. Fata de alte locații de acest gen insula grecească este una dintre cele mai ieftine și mai accesibile pentru români. Agențiile de turism promovează mereu aceleași obiective turistice însă în Creta mai sunt și alte lucruri de vizitat sau de făcut. Trei dintre acestea le puteți descoperi în rândurile de mai jos.

1.Puteți vizita Samaria și celelalte chei superbe

Creta nu este doar o insulă pe care se poate face plajă, se poate mânca sănătos ori se poate petrece până dimineața în cluburi. Pe insulă există și peisaje montane superbe, iar în acest sens poate fi vizitată Samaria și celelalte chei superbe. Datorită faptului că nu sunt atât de accesibile și promovate e posibil să le puteți observa în liniște, departe de mulțimea de turiști de pe plajă. Cheile Samarei se află în centrul Parcului Național Munții Albi, la sud de Chania.

Zona este destul de abruptă însă față de anii trecuți este mult mai bine amenajată astfel încât se pot face pauze de odihnă. Pentru cei pasionați de drumeții sau ciclism e o ocazie foarte bună de a îmbina pasiunile lor cu explorarea unei părți din Creta.

2.Puteți vedea Candia

Regatul din Candia este denumirea Cretei sub ocupația Veneției din secolul XIII si urmatoarele. Influențele venețiene se văd astăzi din plin în Candia, zona în care venețienii și-au ridicat principalele construcții. Ulterior insula a fost cucerită de otomani, care și-au pus și ei amprenta. Creta, sub dominația venețiană a jucat un rol cheie în controlarea comerțului pe mare dintre Europa și Asia.

Se pot învăța mai multe lucruri despre acea perioadă din Muzeul Maritim al Cretei, deschis în 1973 în zidurile cetății venețiene Firka. De aici se pot face și fotografii superbe ale insulei. Se mai pot descoperi lucruri despre acea perioadă din Heraklion și Rethynmon. Primul este fortul venețian care proteja portul din Creta, iar Rethynmon este una dintre cele mai importante fortărețe venețiene din lume. La intrare se află un muzeu care poartă același nume.

3.Puteți gusta vin sau must în crame

Foarte puțină lume știe că pe Creta se cultivă viță de vie. Multă lume trăiește cu impresia că aici se face doar plajă. În primul rând vorbim de una dintre cele mai mari insule europene, cu o suprafață de peste 8 kilometri pătrați. Nu doar turismul reprezintă o sursă de venit pentru localnici. O mare parte dintre aceștia își câștigă existența din agricultură prin cultivarea viței de vie, a măslinilor sau a pomilor fructiferi. Bineînțeles unii combină turismul cu agricultura și aici vine partea cea mai interesantă pentru turiști.

Toamna e mai greu de făcut baie în mare deși nu este deloc imposibil pentru că temperaturile sunt plăcute chiar și în timpul iernii. Se poate face însă plajă fără probleme. Vântul începe să adie ușor, iar atunci când poți sta pe coastă să admiri marea cu un pahar de must proaspăt viața capătă alt sens. În general cramele sunt amplasate spre centrul insulei însă există câteva cu vedere la mare.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Cosmin O

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)