Topul tarilor cu cel mai ieftin carburant din UE

19 March 2017 | Scris de Cosmin O in Actualitate, Auto-Moto & Velo cu 0 comentarii

Atunci când plecăm cu mașina în străinătate una dintre cele mai mari griji e legată de prețul motorinei sau al benzinei, după caz. Încercăm de fiecare dată să alimentăm în țară cu cel mai ieftin combustibil din traseul nostru. Prețurile se schimbă periodic însă nu foarte mult. La prețurile de astăzi, iată care sunt țările cu cel mai ieftin combustibil din UE.

1.Bulgaria

Vecinii noștri de la sud au avut mai tot timpul cel mai mici prețuri la combustibil, atât la motorină cât și la benzină. Prețul motorinei este în medie de 1.02 euro, iar cel al benzinei de 1,01 euro. Dacă vreți să mergeți cu mașina în Grecia, cel mai bine este să vă faceți plinul în Bulgaria pentru că prețurile sunt ușor mai mici decât în România și aproape pe jumatate față cele din Grecia, unde motorina ajunge la 1,30 euro, iar benzina la 1,56 euro.

2.România

În urma reducerilor fiscale de la 1 ianuarie 2017, prețurile carburanților din Romania au suferit scăderi importante, aducându-ne foarte aproape de Bulgaria. Anul trecut toți vecinii noștri aveau combustibil mai ieftin decât noi. Acum noi avem un combustibil mai ieftin decât ungurii și sârbi. Pentru a putea face o comparație cu restul țărilor vom menționa prețurile din România în euro. Un litru de benzină sau de motorină costă 1,04 euro.

3.Polonia

Nu se află departe de prețurile din România și Bulgaria. Un litru de benzină costă 1,10 euro, iar unul de motorină ajunge la 1,07 euro. Dacă vă îndreptați spre statele nordice atunci cel mai bine ar fi să vă faceți plinul de benzină înainte de a ieși din Polonia. Cu motorină puteți alimenta atât în Letonia cât și în Lituania pentru că prețurile sunt similare.

Mult mai bine ar fi să alimentați în Ucraina sau în Belarus dacă aveți viză pentru că prețurile în aceste țări sunt cu mult sub un euro. Spre exemplu, benzina în Belarus costă doar 0,58 de euro.

4. Lituania, Letonia și Luxemburg

Am pus cele trei țări pe un singur loc deoarece unele stau mai bine la motorină și altele stau mai bine la benzină însă per ansamblu, făcând o medie, prețurile sunt cam egale.

Luxemburg are probabil cel mai mic preț la motorină din UE, de doar 1 euro. În schimb, prețul la benzină este de 1,16 euro. Lituania are un preț de 1,14 euro la benzină și de 1,06 la motorină, iar Letonia are un preț de 1,54 de euro la benzină și de 1,06 la motorină.

5.Spania, Austria și Ungaria

Și în cazul acestor țări situația este oarecum la fel ca în cazul țărilor de la punctul patru doar că prețurile sunt puțin mai mari. Ungaria are un preț de 1,18 euro la benzină ți de 1,21 de euro la motorină. Spania are un preț de 1,21 la benzină și de 1,11 la motorină. Austria are un preț de 1,20 de euro la benzină și de 1,13 la motorină.

Țările cu cele mai mari prețuri la carburant din UE sunt, nu neapărat în această ordine, Finlanda, Grecia, Suedia, Portugalia, Olanda, Marea Britanie, Italia, Danemarca etc. În cazul acestor țări, prețurile sar de regulă de 1,5 euro. Există și cazuri, cum e Olanda, care are un preț extrem de mare la benzină, de 1,57 de euro, și unul în media europeană la motorină, de 1,24 de euro.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Cosmin O

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)