Top 10 lucruri pe care trebuie să le cunoști neapărat dacă vrei să îți vopsești părul cu hena pentru prima dată (I)

Unul dintre cele mai ușoare și accesibile metode prin care ne putem schimba înfățișarea este reprezentat de către vopsitul părului. Pe piață putem găsi o gamă variată de produse chimice care sunt recomandate a fi de foarte bună calitate și cât mai puțin nocive pentru părul nostru. Totuși, având în vedere că podoaba capilară bogată și sănătoasă este de cele mai multe ori elementul cheie care ne face apreciați de cei din jur, merită să ne gândim de mai multe ori înainte de a lua decizia să folosim vopsea chimică pentru a ne schimba culoarea. Avem totuși o altă alternativă? Sigur că da. Aceasta este sută la sută naturală și se numește hena. Topul de mai jos cuprinde o serie de motive pentru care orice femeie ar trebui să încerce să se vopsească cu hena și să renunțe la produsele chimice.

 

1.Hena este un produs natural

Hena provine din orient și poate fi cumpărată în țara noastră sub formă de pudră de culoare verde sau maronie rezultată din frunzele uscate ale unei plante cu același nume. Vopseaua hena este faimoasă în toată lumea datorită obiceiului femeilor din India de a-și tatua mâinile și picioarele mai ales cu ocazia căsătoriei. Totuși, hena se găsește la plafar și în variantă de vopsea pentru păr în aproape toate nuanțele clasice: roșu, galben, maro și negru. Aceasta are marele avantaj de a fi o alternativă naturală la tipicele produse chimice.

 

2.Proprietăți benefice

Hena nu este o simplă vopsea. Aceasta are proprietățile unei măști hrănitoare, care ajutp părul să se mențină sănătos și puternic. Vara, acasta îl ferește de razele nocive ale soarelui, iar iarna nu se va degrada ca de obicei fiind protejat de proprietățile pe care le deține această vopsea. Multe femei folosesc care nu vor să își schimbe culoarea părului folosesc hena incoloră, denumită cassia, pentru efectele sale benefice care ajută părul să se refacă, îi conferă volum și strălucire și îl protejează de soarele puternic.

 

3.Culori speciale

Culorile obținute prin utilizarea vopselei hena sunt speciale și au calitatea de a îmbogăți aspectul părului cu reflexii aprinse, în special pentru culoarea roșie. În plus, nuanța obținută nu se decolorează în timp, iar ea poate fi împrospătată cu ușurință dacă veți pune o linguriță de praf de hena în șamponul pe care îl folosiți de obicei. Vopseaua ținută timp de câteva ore pe părul umed intră în interiorul firului și pigmentează din interior. Apoi ea este îndepărtată la duș, astfel că firele de păr nu rămân acoperite, ca în cazul produselor chimice. Astfel, părul este și mai sănătos, nu are un aspect uscat și lipsit de viață cum se poate observa la femeile care folosesc constant copsea.

 

4. Prețuri accesibile

Deși este adusă din Orient , hena este un produs ieftin și accesibil oricui. Diverse tipuri și sortimente pot fi achiziționate de la plafar la sume modice începând cu  11-15 lei pachetul de o sută de grame. Aveți, așadar, toate motivele să încercați o metodă nouă și sănătoasă de a vă schimba look-ul. În cea de-a doua parte a acestui top voi prezenta însă și motivele principale pentru care folosirea acestui tip de produs pentru vopsirea părului se poate dovedi uneori o adevărată bătaie de cap. Pentru un rezultat cât mai bun, citiți restul articolului.

 

 

 

 

 

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Alice

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)