Top 10 lucruri pe care trebuie să le cunoști neapărat dacă vrei să îți vopsești părul cu hena pentru prima dată (II)

12 April 2017 | Scris de Alice in Actualitate, Altele, Curiozitati, De stiut, Sanatate, Top, TopU cu 0 comentarii

Unul dintre cele mai ușoare și accesibile metode prin care ne putem schimba înfățișarea este reprezentat de către vopsitul părului. Pe piață putem găsi o gamă variată de vopsele chimice care sunt recomandate a fi de foarte bună calitate și cât mai puțin nocive pentru părul nostru. Totuși, având în vedere că podoaba capilară bogată și sănătoasă este de cele mai multe ori elementul cheie care ne face apreciați de cei din jur, merită să ne gândim de mai multe ori înainte de a lua decizia să folosim vopsea chimică pentru a ne schimba culoarea. Avem totuși o altă alternativă? Sigur că da. Aceasta este sută la sută naturală și se numește hena. Într-un articol precedent am arătat ce este hena și care sunt avantajele utilizării sale. Trebuie totuși să țineți cont de o serie de lucruri mai ales în cazul în care este prima dată când folosiți această metodă de a vă schimba culoarea părului.

 

5.Culoarea obținută depinde foarte mult de culoarea naturală și de caracteristicile părului fiecărei persoane în parte. Nu este garantată o nuanță exactă, ca în cazul produselor chimice. Totul depinde de tipul de păr al utilizatoarei. Mai mult, culoarea finală nu dispare din păr după mai mult timp, ci poate fi îndepărtată doar prin tunsoare.

 

6.Necesită mai mult timp de preparare și aplicare, având în vedere că este un produs natural nu are aceiași putere ca vopselele clasice. Din acest motiv, trebuie șă stați cel puțin patru-cinci ore cu preparatul în păr.

 

7.Compoziția de hena, pregătită cu apă caldă, o linguriță de ulei de măsline și eventual cu un gălbenuș de ou pentru a hrăni, părul pătează mobila și hainele. Trebuie să aveți mare grijă atunci când o aplicați. Peste părul umed trebuie aplicată o folie și abia apoi un prosop sau o eșarfă mai mare pentru a ajuta compoziția să acționeze mai bine.

 

8.După vopsire compoziția trebuie îndepărtată în duș, sub jetul puternic de apă. Acesta este un proces lung și anevoios. După ce îndepărtați tot produsul, la următoarele 2-3 spălări la cap veți observa că în continuare apa va fi colorată. De aceea trebuie să evitați să folosiți prosoape albe sau deschise la culoare pentru păr imediat după vopsirea cu hena.

 

9.Câteva zile după vopsire părul vă va mirosi foarte puternic a hena. Această plantă are un miros de iarbă verde proaspăt tăiată ce seamănă foarte mult cu fânul. Personal, nu mă deranjează foarte mult mirosul, dar s-ar putea să observați că pot fi persoane din jur care nu îl agrează. De aceea, cel mai bine ar fi să vă vopsiți în weekend, în așa fel încât să nu fie necesar să vă întâlniți a doua zi cu colegii.

 

10.Mare atenție dacă treceți brusc de la vopsea chimică la hena. Trebuie să așteptați minim 4-5 luni înainte de a face trecere, deoarece s-ar putea să aveți surprize neplăcute. Hena nu reacționează corect atunci când este aplicată pe un păr vopsit recent cu alte produse, iar nuanța obținută ar putea fi chiar un verde foarte greu de îndepărtat din păr. Totuși, dacă țineți cont de toate regulile, puteți obține culori foarte frumoase și rezistente într-un mod natural.

 

 

 

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Alice

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)