Top trei asasini in slujba Mafiei

24 June 2014 | Scris de Cosmin O in Top, Top3 cu 0 comentarii

De-a lungul timpului imaginea Mafiei s-a rostogolit continuu si neincetat astfel incat dintr-un bolovan mic, s-a facut unul urias. La cladirea acestei imagini au contribuit numeroasele filme, romane politiste sau melodii. Chiar daca e usor exagerata, aceasta nu este departe de adevar. Membrii Mafiei au practicat si inca mai practica santajul si asasinatul.mafia siciliana

In decursul istoriei, membrii unor anumite grupari mafiote au depasit notorietatea graparilor din care faceau parte datorita agresivitatii si numarul asasinatelor.

Cei mai mari asasini in slujba Mafiei sunt urmatorii:

1) Leoluca Bagarella

Este cel mai mare criminal din istoria Mafiei comitand peste 300 de asasinate. Cel mai cunoscut om pe care l-a ucis este Giorgio Boris Giuliano, seful politiei din Palermo, un inversunat om anti-Mafie. Acesta a fost asasinat chiar inainte de a demasca in detaliu afacerile cu droguri in care era implicata Cosa Noastra.

Bagarella este afiliat clanului sicilian Corleonesi. In 1995 a fost condamnat la inchisoare pe viata pentru crimele comise.

2) Giovanni Brusca

Era afiliat tot clanului Corleonesi insa numarul victimelor acestuia este mult mai mic, intre 100 si 200. Cu toate acestea, Brusca a eliminat un om mult mai important decat Giuliano, pe Giovanni Falcone, procurorul anti-Mafie. Cunoscut si ca “Il Porco”, in 1996 a fost capturat, iar trei ani mai tarziu i s-a recunoscut statutul de colaborator al politiei, ajutand la capturarea a numerosi mafioti.

3) Giuseppe Greco

Spre deosebire de primii doi, Giuseppe a fost afiliat atat clanului Corleonesi cat si clanului Greco. A ucis in jur de 80 de oameni. Cel mai important asasinat este cel al generalului Carlo Alberto Dalla Chiesa, un fost aliat al familiei Corleonesi.

FOTO: examiner.com

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Cosmin O

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)