Top șase locuri pe care trebuie să le vizitezi dacă mergi în Varșovia

11 March 2017 | Scris de Alice in Altele, Calatorii & Vacante, Istorie, Top, TopU cu 0 comentarii

 

Varșovia este un oraș foarte frumos și chiar dacă pe parcursul celui de-Al Doilea Război Mondial a fost distrus aproape în totalitate acesta a fost reconstruit ulterior, fiind în prezent unul dintre cele mai iubite orașe europene. Bineînțeles, o consecință a bombardamentului la care a fost supusă Varșovia în timpul  conflagrației a fost faptul că orașul și-a pierdut din vechiul farmec medieval. Cu toate acestea, capitala Poloniei rămâne unul dintre cele mai vizitate orașe europene, având multe locuri care nu ar trebui ratate în cazul în care aveți posibilitatea să ajungeți acolo. Costul accesibil al vieții și sistemul foarte eficient de transport în comun caracteristice Poloniei sunt motive în plus pentru care merită să vizitată această țară. Mai mult, bucătăria poloneză foarte diversificată și gustoasă oferă oportunitatea pasionaților de plăceri culinare să încerce noi experiențe în acest sens.

Și iubitorii de istorie sunt bineveniți în Varșovia unde, în ciuda faptului că istoria însuși a făcut ca orașul să fie distrus aproape în întregime, puteți vizita muzee impresionante despre soarta evreilor din timpul  celui de-Al Doilea Război Mondial sau despre istoria națională a Poloniei, care a trecut prin foarte multe transformări, fărâmițări și reunificări de-a lungul timpului. Varșovia, orașul care a dedicat foarte multe monumente oamenilor celebri din Polonia, precum sunt Frédéric Chopin sau Marie-Curie. Mai departe vă propun să urmăriți un top al celor mai frumoase șase locuri pe care nu trebuie să le ratați dacă ajungeți în acest oraș. Fiecare destinație descrisă va fi însoțită de câte o fotografie reprezentativă surprinsă chiar de către mine, în timpul propriei mele vizie la Varșovia.

 

 

1. Palatul Culturii și Științei

Cunoscută sub numele se „Pałac Kultury i Nauki”, aceasta este cea mai înaltă construcție din capitala Poloniei, fiind realizată începând cu 1952. Turnul impresionant cu care a fost înzestrată clădirea reprezintă un cadou pe care Uniunea Sovietică l-a făcut polonezilor. De-a lungul timpului, această clădire a găzduit numeroase evenimente culturale importante, iar în prezent ea poate fi vizitată de către turiști, care au inclusiv posibilitatea de a urca până în vârful său. În ciuda aspectului său sobru, clădirea este faimoasă în întreaga Europă și poate fi comparată cu Casa Academiei din Riga ori cu Casa Presei Libere din București.

 

 

 

2. Mall-ul Złote Tarasy

Unul dintre cele mai interesante locuri din Varșovia este mall-ul Złote Tarasy, localizat în centrul orașului, realizat în întregime din sticlă și deschis publicului în 2007. Această clădire, care i-a costat pe polonezi 500 de milioane de dolari reprezintă un loc perfect pentru a ieși în oraș cu prietenii, deținând în același timp spații diverse destinate cumpărăturilor și un cinema impresionant. Acoperișul său transparent și interiorul în care au fost amenajate foarte multe spații verzi oferă vizitatorilor un sentiment de relaxare, fiind foarte diferit de mall-urile tradiționale închise și destinate exclusiv shoping-ului. În orice caz, clădirea însăși merită vizitată datorită aspectului său atipic.

 

 

3. Centrul istoric

Centrul istoric este în mod cert cel mai vizitat loc din Varșovia, fiind faimos pentru clădirile sale zugrăvite în diverse culori și pentru numeroasele catedrale catolice impresionante din punct de vedere arhitectural.  Mai mult decât atât, câteva dintre muzeele orașului sunt plasate chiar în boema piață cunoscută drept  Rynek Starego Miasta, care devine în fiecare vară locul ideal în care atât turiștii, cât și tneretul varșovian își dau întâlnire. Aici poate fi mâncată cea mai bună înghețată din oraș și pot fi achiziționate cele mai frumoase suveniruri. De asemenea, orice vizită în centrul vechi presupune traversarea pieții castelului regal, un alt obiectiv important din oraș.

 

4. Barbican-ul

Singurul monument istoric medieval de mărimi impresionante, care iși are originea  în secolul al XVI-lea, este fortificația cunoscută sub numele de „barbican”, care în perioada medievală a reprezentat zidul semicircular ce fortifica orașul. Acest monument a fost realizat în 1540 de către un arhitect italian, însă deoarece nu a supraviețuit intact secolelor, acesta a fost reconstruit ulterior, iar în prezent este una dintre atracțiile turistice ale orașului. Barbican-ul desparte orașul vechi de orașul nou, iar turiștii care îl vizitează au posibilitatea de a intra inclusiv în turnurile sale pentru o supă modică mai mică de un euro. În interior pot fi admirate machete cu toate zidurile medievale care mai sunt astăzi în picioare în Europa, iar un scurt Documentar care prezintă reconstrucția zidului varșovian poate fi urmărit în unul dintre turnurile sale.

 

5. Parcul Łazienki

Parcul Łazienki a fost inițial un parc privat ce avea ca punct central baia regală, conceput în stilul baroc pentru unul dintre cei mai importanți comandanți militari polonezi din secolul XVII. De-a lungul existenței sale, castelul a reprezentat un loc special de relaxare pentru numeroase personaje politice importante , inclusiv pentru anumiți dinaști polonezi. Abia în 1918 acesta a fost deschis publicului larg și poate fi vizitat de către doritorii din întreaga lume.  Vara prin grădinile sale pot fi admirați păuni mândrii care se plimbă agale, air unul dintre cele mai plăcute locuri incluse în parc este reprezentat de către faimoasa grădină chinezească și de către numeroasele statui care datează începând cu secolul al XVII-lea și dintre care multe sunt copii ale unor sculpturi antice  faimoase. Din toate aceste motive Parcul Łazienki nu trebuie ratat în cazul în care aveți ocazia să mergeți în Varșovia.

 

6. Gradina zoologica din Varsovia

Este una dintre cele mai mari și bine dotate grădini zoologice din întreaga Europă. Oricine dorește să o viziteze, va avea parte de o experiență extraordinară, în special vara, deoarece grădina se află într-un încântător parc natural de dimensiuni importante, aflat la marginea orașului. Cel mai interesant loc care face parte din  grădina zoologică varșoviană este reprezentat de către un complex închis ce redă fidel climatul specific mediului tropical. De asemenea, grădina se remarcă prin bogăția de specii găzduite pe teritoriul său.  Mai mult, peste drum de Grădina Zoologică se află faimoasa catedrală catolică Sf. Florian. Această clădire are o istorie aparte, ca multe dintre clădirile varșoviene. A fost construită între 1897-1904, a fost demolată în 1944, și reconstruită ulterior, fiind un exemplu încântător de „Gothic revival”. Prin urmare, dacă aveți ocazia sa ajungeți la Grădina Zoologică, nu uitați să vizitați și catedrala care se află peste drum.

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Alice

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)