Top 5 sfaturi pentru a vopsi corect ouăle de Paște

13 April 2017 | Scris de Alice in Actualitate, Altele, Bucatarie, Curiozitati, De stiut, Mai multe, Top5, TopU cu 0 comentarii

Unul dintre cele mai răspândite obiceiuri de Paște este pregătirea ouălor roșii. În mod tradițional, fiecare gospodină face acest lucru în joia mare sau cel târziu sâmbătă. În orice caz, vopsitul ouălor nu se face niciodată vinerea,  care mai este denumită și „vinerea seacă” în care a murit Mântuitorul. Topul de mai jos cuprinde cele mai utile sfaturi pentru a obține culori frumoase și modele speciale mai ales dacă nu aveți foarte multă experiență.

1.Degresarea

Este total greșit să puneți ouăle direct la fiert, fără a le spăla cu atenție înainte. Fie că aveți ouă de țară sau cumpărate din supermarket, acestea necesită o curățare prealabilă cu detergent de vase și apă caldă pentru a îndepărta mizeria, dar mai ales grăsimea de pe coaja lor. Altfel vopseaua nu se va imprima la fel de bine, iar culorile obținute nu vor fi puternice. După ce ați degresat ouăle, acestea trebuie clătite bine.

 

2.Fierberea

 

După prima operațiune, ouăle pot fi puse la fiert la foc mic. Apa trebuie să acopere ouăle, iar în momentul în care începe să clocotească, nu le lăsați pe fos mai mult de trei minute. Un truc bun pentru a evita ca ouăle să se crape este să puneți o lingură de sare în apă. În acest fel veți mai avea și un alt beneficiu: ouăle se vor coji foarte ușor când le veți ciocni și consuma. Prin urmare, scăpați de chinul cojitului ouălor care poate dura foarte mult și poate fi neplăcut în cazul în care coaja este lipită de albuș.

 

3.Ornarea

Una dintre cele mai răspândite tehnici de ornare este aceea cu frunze de pătrunjel, mărar, trifoi și cu flori de gălbenele. Dacă doriți să renunțați la clasicele ouă simple, vă recomand această tehnică foarte simplă. Aveți nevoie cel puțin de o legătură de pătrunjel, la care puteți adăuga și alte frunze și flori de primăvară și se câteva perechi de șosete-dres noi. Frunzele plantelor se vor fixa pe oul fiert, care trebuie strâns bine în dres și legat cu o ață în așa fel încât să nu poată intra vopsea sub frunze. Apoi ouăle pregătite în acest fel pot fi scufundate în vopsea, care trebuie să le acopere.

 

4. Compoziția

În timp ce pregătiți ouăle cu frunze este bine să puneți deja la foc mediu o crăticioară cu apă, iar când aceasta dă în clocot, opriți focul și turnați vopseaua. Pentru a obține culori frumoase este indicat să turnați în compoziție și mai multe linguri de oțet. Proprietățile sale de fixare a culorilor sunt cunoscute și vă va ajuta să obțineți un rezultat mai rapid și mai bun. În această compoziție ouăle trebuie să stea aproximativ 4-5 minute.

 

5. Finalizarea

După aceea scoateți ouăle cu tot cu șoseta dres și atârnați-le undeva până se usucă (eu le-am agățat în baie, la bateria de duș, iar părinții obișnuiau să le prindă pe sârma de rufe cu clești). Apo puteți tăia șoseta și scoate ouăle. Frunzele și florile folosite vor fi îndepărtate rapid. Pentru un plus de efect, este bine să ștergeți ouăle vopsite cu o cârpă și cu ulei. Acestea vor luci foarte frumos.

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Alice

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)