Top cinci festivaluri de muzică ce nu trebuiesc ratate vara aceasta

31 March 2017 | Scris de Cosmin O in Muzica, Top5 cu 0 comentarii

Numărul trupelor care vin de afară a crescut treptat astfel că în prezent avem numeroase festivaluri de muzică ce adună chiar și străini și care încep să devină tradiție. Cele mai multe dintre ele au loc vara însă aproape la fel de mult le întâlnim și în prima jumătate a toamnei. De asemenea, avem evenimente interesante și primăvara însă la acestea biletele sunt deja epuizate astfel încât ne vom orienta spre cele din vara aceasta, unde exista timp suficient pentru a ne decide unde să mergem și să cumpărăm bilete.

1.Untold

Este cu siguranță cel mai cunoscut festival din Transilvania și probabil cel mai cunoscut din Romania printre străini. O mare parte dintre cei care vin aici sunt din afara țării. Anul acesta vor cânta artiști precum Ellie Goulding, Armin van Buuren, Martin Garrix, Steve Aoki etc. Evenimentul va avea loc în Cluj între 3 și 6 august astfel că mai este timp suficient pentru a fi aduse trupe și DJ noi.

2.Shine

Are loc cu o lună mai devreme, pe 30 iunie și 1 iulie. Genul muzical abordat este cu totul altul. E vorba de rock. Săptămâna aceasta organizatorii au făcut un anunț spectaculos care va crește considerabil interesul publicului față de el. Cu ocazia acestui festival, canadienii de la Three Days Grace vor veni pentru prima dată în România. Pe scenă vor mai urca multe dintre trupele românești de top ale acestui gen muzical. E vorba de Lună Amară, Coma, Vița de Vie, EMIL etc. La fel ca la Untold, în curând vor fi anunțate și alte nume.

3.Electric Castle

Este un festival care se poziționează între cele două festivaluri, atât ca dată cât și ca public deoarece va avea loc pe 12-16 iulie și va aduce pe aceeași scenă atât DJ precum Paul Van Dyc cât și trupe precum Coma sau Lună Amară. Genurile muzicale nu se rezumă doar la atât. E un festival mult mai diversificat ca stiluri dacă ne gândim că o să participe și Fanfara Ciocârlia.

4.Airfield

Este un festival ce va avea loc între 29 iunie și 2 iulie. E ușor aplecat spre muzica rap/hip-hop însă aduce și trupe precum Adrian Eftimie sau Travka. Dacă ar fi să îl catalogăm ca pe un festival hip-hop, atunci Paraziții reprezintă cel mai important nume anunțat până la ora actuală. Pentru un fan rock, Travka va fi numele cel mai important, iar pentru un iubitor al muzicii house Adrian Eftimie va fi cel mai important nume al festivalului.

5.Gărâna Festival

Sper să nu greșesc dar cred că este cel mai mare și cel mai cunoscut festival de jazz din țară. Anul acesta va avea loc între 6 și 9 iulie. Pentru publicul larg numele care vor fi prezente la aceasta ediție nu sunt cunoscute. Publicul iubitor de jazz le cunoaște pe multe dintre ele, doar ca de fiecare dată vor fi prezentate și tinere talente. Festivalul se va desfășura pe trei scene – Poiana Lupului, Hanul La Răscruce și Biserica Catolică din Văliug.

Având în vedere că era cât pe ce ca ediția de anul acesta să nu aibă loc, s-ar putea ca numărul celor care vor veni la Gărâna să fie foarte mare pentru că anul viitor nu vom ști ce se va întâmpla cu festivalul.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Cosmin O

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)