Top 5 stațiuni balneoclimaterice din România

12 April 2017 | Scris de Cosmin O in Calatorii & Vacante, Top5 cu 0 comentarii

România este cunoscută în regiune ca țara cu cele mai multe stațiuni balneoclimaterice. Anual aceste stațiuni atrag în jur de un milion de turiști. Numărul lor este mic în comparație cu potențialul pe care îl are acest tip de turism în țara noastră. În urmă cu câteva decenii aceste stațiuni erau pline și la fel de apreciate precum litoralul. Ne-am propus să facem un top cinci doar din dorința de a le repromova, deși e greu să alegem dintre ele pentru că sunt mult mai multe care ar merita să fie vizitate.

1.Băile Tușnad

tvr.ro

Are o populație de aproximativ 1.500 de locuitori și este astfel cel mai mic oraș din România. Este de asemenea plasat într-o regiune superbă dar nu foarte accesibilă, undeva în partea sudică a depresiunii Ciucului, în cheile Oltului, între munții Harghita și Bodoc. Aceasta este stațiunea balneoclimaterică din România care atrage cei mai mulți turiști. Chiar dacă nu sunteți adepții turismului balneoclimateric ar trebui să veniți aici doar pentru aerul curat și peisajele superbe. E un loc perfect de relaxare. Nimic nu poate fi mai plăcut decât să vă treziți dimineața cu un val de ceață peste o mare de verdeață și rouă.

2.Băile Felix

balnear.info

Este vorba de fapt de un sat din comuna Sânmartin, județul Bihor. Aflată la zece kilometri de Oradea este extrem de accesibilă deoarece se poate ajunge oricând cu avionul din orice colț al țării și chiar din afară. Este de asemenea cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România. Are un hotel de cinci stele, un peisaj superb și apele sale tratează numeroase boli precum reumatismul, afecțiunile neurologice sau ginecologice. În Băile Felix se poate face electroterapie, hidroterapie, împachetări cu parafină și alte tratamente specifice majorității stațiunilor balneoclimaterice.

3.Băile Herculane

baileherculane.ro

Se află aproape de granița cu Serbia, pe Valea Cernei. Din păcate are una dintre cele mai proaste infrastructuri dintre statiunile României însă peisajele compensează acest deficit. Are de asemenea avantajul că se poate ajunge extrem de repede la Dunăre și se pot face numeroase tratamente. Este renumită pentru băile sărate și sulfuroase.

4.Călimănești

partyhouse.ro

Este o stațiune balneoclimaterică situată aproape de centrul țări, la 20 de kilometri în nordul Vâlcii. Nu stă foarte bine la capitolul infrastructură însă compensează prin liniștea și frumusețea locului. Are avantajul că la doar câțiva kilometri se află o altă stațiune balneoclimaterică, Băile Olănești. Tot în apropiere există numeroase obiective turistice printre care Mănăstirea Cozia. Pentru bucureșteni poate fi un moment de relaxare drumul până aici, mai ales pe Dealul Negru, ce leagă Piteștiul de Vâlcea.

5.Vatra Dornei

vatra-dornei.info

Ne-am plimbat prin aproape toată țara și am ajuns în nordul României. Vatra Dornei este o stațiune din Suceava. Aici nu se practică doar turismul balnear pentru că există și numeroase pârtii de schi. Stațiunea este înconjurată de Munții Gumalău, Bistriței, Călimani și Rodnei. Poate fi o experiență destul de plăcută iarna să schiezi sau să te dai cu sania și apoi să faci o baie în aer liber, la minus zece grade afară. Evident în apă temperatura trece de 20 de grade Celsius.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Cosmin O

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)