Top 5 feluri în care poate fi gătită carnea de miel

31 May 2017 | Scris de Alice in Bucatarie cu 0 comentarii

Carnea de miel este mai specială, deoarece are gustul specific care nu se potrivește cu orice tip de condiment. De asemenea, nu toată lumea consumă carne de miel, de aceea este indicat ca atunci când vă decideți să gătiți acest tip de carne să alegeți cea mai bună rețetă. Mai jos am expus pe scurt cinci posibile rețete pe care le puteți încerca dacă vă decideți să gătiți astfel de carne. Pulpa este indicată pentru friptură (la cuptor, la capac sau chiar pe grătar), iar coastele și șira poate fi utilizată pentru ciorbe, varză etc.

 

1. Friptură la cuptor

 

Una dintre cele mai bune rețete pe care o puteți pune în practică atunci când doriți să gătiți carne de miel este friptura la cuptor. Dacă respectați câteva reguli de bază, rezultatul va fi cu siguranță delicios. înainte de toate este important să alegeți condimentele potrivite. De pildă piperul și chimenul sunt folosite adesea pentru a condimenta acest tip de friptură. În cel de-al doilea rând, carnea de miel la cuptor trebuie frăgezită cu vin, pentru a evita ca aceasta să se usuce, fiind apoi greu de consumat.

 

2. Ciorbă

 

Ciorba de miel este foarte gustoasă, fiind apreciată în mod special în bucătăria românească. Pentru prepararea sa se folosesc coaste sau șiri de miel, poate fi acrită cu borș și dreasă mai departe cu smântână. O mână proaspătă de leuștean tocat și presărat pe deasupra imediat după ce ați închis focul va da o savoare extraordinară ciorbei.

 

3. Drob

Realizat din carene de miel, drobul este pregătit de către gospodina casei din măruntaiele animalului. Acesta este unul dintre cele mai delicioase alimente care se consumă de Paște și nu oricine cunoaște rețeta necesară preparării sale. Pe lângă carnea de miel fiartă și tocată, mai sunt necesare verdețuri și ouă care ajută la legarea compoziției.

 

4. Friptură la capac sau pe grătar

Friptura de miel nu se face doar la cuptor, ci și pe grătar ori chiar la capac. Important este ca mielul la capac să fie bune condimentat. Pe de altă parte, chiar și carnea de miel pe grătar poate fi lăsată câteva ore la rece cu condimente pentru o aromă deosebită. În ceea ce privește condimentele care sunt utilizate în mod curent pentru acest tip de carne, enumerăm menta, tarhonul, busuiocul, usturoiul, dar și chimenul, care da o savoare specifică și foarte puternică fripturii. În funcție de preferințele dumneavoastră, puteți combina două-trei condimente pentru a obține rezultatul dorit.

 

5. Varză cu carne de miel

Varza poate fi gătită cu aproape orice fel de carne, însă multă lume crede că varza călită nu poate fi făcută decât cu carne de pasăre ori de porc. Acest lucru nu este adevărat, iar rețetele care conțin carne de miel (fie în combinație cu carne de porc, fie simplă) sunt foarte populare. Fie că veți utiliza pulpă, fie coaste, rezultatul este la fel de delicios. Carnea trebuie fiartă înainte, și apoi introdusă în oala de varză călită, după care peste ele se poate turna din supa rămasă la fiertul cărnii. La final, totul se poate introduce 25 de minute la cuptor, pentru un rezultat reușit.

Sursă imagini: friptură la cuptor, ciorbă, drob, friptură pe grătar, varză.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Alice

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)