Top 5 cele mai scazute temperatui inregistrate pe Pamant

1 May 2014 | Scris de Alexandra Rati in De stiut, Infografic, Mai multe, Top, Top5 cu 0 comentarii

Cu totii fugim de frig. Insa ce facem cand frigul ajunge la niste temperaturi sub 0 grade Celsius la care nu ne-am fi putut gandi niciodata…? Iata topul celor mai scazute temperaturi care au fost inregistrate vreodata:

 

Dumont Durville Terre. Coasta Adelie, situata in estul Antarcticii.  Sursa: wikipedia.org

Dumont Durville Terre. Coasta Adelie, situata in estul Antarcticii.
Sursa: wikipedia.org

5. Northice, Groenlanda

In luna ianuarie a anului 1954, la Northice, in Groenlanda, locul cinci al clasamentului celor mai scazute temperaturi inregistrate de pe Pamant fiind ocupat de aceasta regiune din Goenlanda. Temperatura minima inregistrata in anul 1954 a fost, la scara Celsius, de – 66.1 grade, iar la scara Fahrenheit, – 87 grade.

 

4. Verkhoyansk, Rusia

In Verkhoyansk, Rusia, s-a clasat cea de-a patra cea mai scazuta temperatura din lumea. In luna februarie a anului 1892, s-a estimat o scadere a temperaturii de pana la – 67.7 grade Celsius, respectiv – 90.0 grade Fahrenheit.

 

3. Oymyakon, Rusia

Tot Rusia ocupa locul trei in clasamentul celor mai scazute temperaturi de pe Pamant. In Oymyakon, in luna februarie a anului 1933, s-a estimat o temperatura extrem de scazuta: – 71.1 grade Celsius, respectiv – 96.0 grade Fahrenheit.

 

2. Vostok, Antarctica

In Vostok, regiune din Antarctica, s-a inregistrat o temperatura uimitor de scazuta: – 89.4 grade Celsius, respectiv – 129 grade Fahrenheit.  Aceasta temperatura a fost inregistrata in luna iulie a anului 1983.

1. Antarctica de Est

Bineinteles, primul loc il ocupa Antarctica, mai precis regiunea de Est. Recent, mai exact acum patru ani, in luna august a anului 2010, s-a inregistrat, oficial, cea mai scazuta temperatura de pe Pamant:  – 94.7 grade Celsius, respectiv – 135.8 grade Fahrenheit.

 

Sursa: National Climatic Data Centre, National Oceanic, Atmospheric Administration

 Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Alexandra Rati

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)