Top 5 cele mai sanatoase alimente

7 April 2012 | Scris de Larisa Alexuta in Natura, Plante, Top5 cu 6 comentarii

Un faimos proverb perfect adaptat erei fast food in care traim suna cam asa “Suntem ceea ce mancam“. Este un lucru bine cunoscut faptul ca alimentatia ne afecteaza intregul organism. De aceea este recomandat sa mancam sanatos, la ore fixe daca se poate si sa bem foarte multa apa. Mai jos gasiti o lista cu cele mai sanatoase alimente si ce efecte au acestea asupra organismului nostru:

5. Ghimbirul

Ghimbirul este un condiment foarte puternic ce are o aroma intepatoare si iute, dar in acelasi timp si foarte proaspata cu note citrice. Ghimbirul se foloseste in toate tipurile de mancaruri si chiar deserturi. Altfel decat in mancaruri, ghimbirul poate fi folosit si pentru virturile sale terapeutice vindecand raceala, indigestia, reumatismul si fiind un antiastmatic foarte bun alaturi de morcovi.

4. Lamaia

Toata lumea stia ca lamaia este un fruct miraculos. Fructul are multiple utilizari in bucatarie pentru condimentarea diferitelor mancaruri, poate inlocui otetul in salate, este folosit la deserturi si poate fi folosit uneori si drept conservant de scurta durata. Pe deasupra lamaia mai are si proprietati antiseptice, un rol important impotriva bolilor degenerative ale creierului si este chiar folosita in cosmetica pentru a da elesticitate pielii.

3. Usturoiul

Usturoiul este in acelasi timp atat un aliment cat si un condiment. Alaturi de ceapa este considerat a fi un medicament foarte benefic datorita faptul ca are un continut bogat de vitamine si substante minerale. Acesta previne bolile contagioase, poate ameliora bolile cardiovasculare, tulburarile digestive sau penumopatiile si are efect antimicrobian si antihelmintic.

2. Ceapa

Ceapa are o sumedenie de efecte benefice asupra organismului. Aceasta ajuta in tratarea febrei, dereglarilor intestinale, ranilor si ulceratiilor de la picioare, tuberculozei, prostatitei, pentru imbunatatirea auzului, intarirea imunitatii, contra ulcerului, cliveaza unghiile si multe altele. Ceapa contine numeroase uleiuri eterice puternic mirositoare, cu acizi, vitamine si alte substante active ce stimuleaza metabolismul.

1.Patrunjelul

Se spune ca patrunjelul este o particica de nemurire datorita proprietatilor sale binefacatoare. Patrunjelul poate trata foarte multe afectiuni precum intoxicatia etilica acuta, protejeaza organismul impotriva actiunii nocive a gudroanelor din tigata, trateaza ateroscleroza, hipertensiunea, litiaza biliara, hepatitavirala, anorexia, halena, astmul, boala canceroasa, inhiba dezvoltarea tumorilor pulmonare, regleza circul menstrual, stimuleaza ferticilitatea si foarte multe alte afectiuni.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Larisa Alexuta

6 comentarii

  1. Radu Ştefan RS | 7 April 2012 at 11:52 pm

    If life gives you lemons, make lemonade…

  2. Livia | 8 April 2012 at 10:11 am

    Ce dragut! Ar trebui sa incep sa mananc si eu mai sanatos! Interesant articol! Multumim!

  3. AlexAndra | 8 April 2012 at 12:00 pm

    Foarte utile informatiile. Chiar nu stiam cate proprietati are ghimbirul..:)

  4. Cosmin O | 11 January 2014 at 4:03 pm

    Din ce stiam eu, laptele e cel mai sanatos, urmat apoi de miere.

  5. alice | 16 July 2014 at 12:24 pm

    si semintele si cerealele incoltite, plantutele de orz, algele verzi, produsele apicole

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)