Top 5 animale cu cea mai mare durata de viata

15 June 2014 | Scris de Alexandra Rati in Animale, Curiozitati, De stiut, Mai multe, Natura, Top, Top5 cu 0 comentarii

Datorita conditiilor de viata, datorita factorilor de mediu, datorita interventiilor negative ale omului, unele animale au o durata mica de viata, unele ajungand sa fie pe cale de disparitie. Insa nu este si cazul unora dintre animale. Iata care sunt animalele cu cea mai mare durata de viata:

 

5. Anemona de mare

Anemona de mare Foto: pozata.ro

Anemona de mare
Foto: pozata.ro

Anemona de mare este un animal acvatic pradator, fiind inrudite cu meduzele, coralii si hydra. S-a descoperit ca durata maxima de viata a unei anemone este de circa 80 de ani.

 

4. Orca

Orca  Foto: roportal.ro

Orca
Foto: roportal.ro

Balenca uciacasa, orca sau denumita stiintific “Orcinus orca” este considerat a fi cel mai mare animal din clasa delfinilor. Orca poate trai pana la 90 de ani.

 

3. Testoasa uriasa

Testoasa uriasa Foto: jimradford.com

Testoasa uriasa
Foto: jimradford.com

Testoasa uriasa este unul dintre cele mai rare animale de pe Pamant. Cu toate acestea, testoasele uriase pot avea o durata de viata inimaginabila: aceste animale pot trai mai mult de 150 de ani!

 

2. Scoica Quahog

Scoica Quahog Foto: iloveshelling.com

Scoica Quahog
Foto: iloveshelling.com

Scoica dura sau scoica Quahog ocupa locul doi in topul animalelor cu cea mai mare durata de viata, Aceasta scoica poate trai mai mult de 200 de ani,

 1. Turritopsis Dohrnii

Meduza nemuritoare Foto: immortal-jellyfish.com

Meduza nemuritoare
Foto: immortal-jellyfish.com

Turritopsis Dohrnii sau meduza nemuritoare. Da, se presupune ca acest animal este… nemuritor! Daca reteta pentru nemurirea omului nu s-a gasit inca, iata ca exista un animal care poate trai vesnic. Acest animal poate regresa la stadiul de inceput al vietii, pentru ca mai apoi sa o ia de la capat, de mai multe ori. Astfel, acest animal poate deveni nemuritor.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Alexandra Rati

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)