Top 4 accesorii pe care le poți realiza acasă din materiale textile

22 April 2017 | Scris de Alice in Altele, Curiozitati, De stiut, Design & Moda, Mai multe, TopU cu 0 comentarii

Fenomenul hand made a luat avânt în ultimii zece ani și presupune realizarea manuală a accesoriilor vestimentare și chiar a unor bijuterii din diferite tipuri de material. Începând să confecționeze acasă astfel de obiecte, multe persoane și-au dat seama sunt adevărați artiști, reușind să creeze obiecte originale și foarte frumoase. Astăzi obiectele hand made fac deliciul a numeroase târguri și sunt considerate a avea o valoare aparte din mai multe motive. În primul rând, sunt lucrate cu mai multă grijă decât produsele realizate în serie în fabrici. Acestea fac parte din seturi mici de câteva zeci de obiecte și purtătorii știu că au făcut rost de niște accesorii aparte. În cel de-al doilea rând, produsele hand made realizate de către persoane îndemânatice au calitatea mult mai mare decât cea întâlnită pe piață în prezent. Prin urmare, este mult mai avantajos să cumpărați sau să confecționați obiecte lucrate manual în defavoarea celor produse „pe bandă rulantă” și care se dovedesc a fi adesea adevărate kitschuri. Mai jos vă voi explica ce produse se pot realiza foarte ușor manual, arătându-va fotografii cu obiecte realizate chiar de către mine.

1.Papioane

Papioanele sunt accesorii foarte populare în prezent. Ele sunt purtate atât de către bărbați, cât și de către tinere domnișoare care le asortează la cămăși și sacouri. Papionul are o istorie lungă și foarte interesantă, iar originea sa merge înapoi în timp până în secolul al XVII-lea, când soldații prusaci purtau la gât eșarfe pe care obișnuiau să și le înnoade în formă de fundă. Mai târziu acesta a intrat în portul gentlemanilor, alături de joben și frac. Astăzi, simpaticele fundițe de pus la gât sunt purtate la ocazii speciale, mai ales la nunți. Acestea se pot confecționa manual foarte ușor și necesită alegerea unui material potrivit și a unui sistem de prindere corect (elastic/agrafă de siguranță).

2. Broșe

Damele sunt mari purtătoare de broșe. Printre favoritele lor se numără accesoriile realizate din materiale textile elegante în special cele în formă de flori. Prinse pe un sacou, pe o bluză simplă și chiar securizând o eșarfă, broșele hand made pot face diferența dintre o ținută simplă și una plină de eleganță. Astăzi se cunosc foarte multe metode de a realiza flori de mărimi medii din materiale textile, care pot fi decorate cu aplice centrale din metal și prevăzute cu agrafe de siguranță.

3. Fundițe de păr

Cele mai răspândite accesorii pentru păr sunt banalele „clame”, ce pot fi transformate în obiecte speciale dacă sunt ornamentate cu fundițe satinate sau din voal. Acestea se pot realiza foarte ușor și rapid și pot deveni cadouri personalizate pentru prietene, surori și cunoștințe. Cu o minimă îndemânare la lucrul manual, mămicile care au fetițe le pot învăța pe acestea cu să își creeze propriile accesorii, o lecție importantă în societatea actuală care pune foarte mare accent pe consum și comerț.

4. Bentițe

Bentițele realizate din elastice cu model sau din eșarfe înguste și decorate cu mici funde, fluturi sau flori sunt alte accesorii ușor de realizat din materiale textile. Acestea sunt utile tuturor fetelor care au părul lung și dacă sunt realizate cu grijă, ele pot deveni acel element de vestimentație care va deosebi o domnișoară stilată de cineva cu o prezență ștearsă.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Alice

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)