Top 3 scurtmetraje prezentate in cadrul Festivalului Filmului Evreiesc

2 May 2012 | Scris de Larisa Alexuta in Cinema, Istorie, Oameni, Top3 cu 0 comentarii

“Festivalul Filmului Evreiesc Bucureşti este în primul rând un festival al cunoaşterii, al apropierii, al descoperirii. Este în acest sens o adevărată expediţie antropologică şi chiar una dintre cele mai complexe. În al doilea rând, el este un festival al împrietenirii, al uimirii şi bucuriei recunoaşterii în celălalt. Festivalul creează un timp şi un spaţiu comun în care ne ajută să ne descoperim şi redescoperim, dincolo de istorie şi geografie, dar împreună cu acestea, prieteni şi nu străini, fraţi şi nu duşmani. Cel care le face posibile pe toate acestea este actul artistic cinematografic, astfel că, în al treilea rând, FFEB este şi un festival de film în cadrul căruia descoperim unicitatea şi unitatea omului prin intermediul creaţiei artistice”, a spus directorul festivalului Paul Ghitiu. Iata mai jos o lista cu 3 dintre scurtmetrajele ecranizate in cadrul Festivalului:

3. O zi minunata

www.bjff.ro

Înainte de a se muta în Germania, Shachar o cere în căsătorie pe logodnica lui, în speranţa că vrea să meargă cu el. Bunica lui, o supravieţuitoare a Holocaustului, face totul ca să împiedice această plecare. Conflictul devine inevitabil. O zi minunată este o incursiune cinematografică în două lumi diferite, în care două generaţii îşi dezvăluie problemele şi metalităţile, pe fundalul epocii postbelice.

2. Dumnezeu sa te aiba in paza

www.bjff.ro

Viaţa lui Itamar se schimbă atunci când tatăl lui pleacă pe neaşteptate de acasă. Convenţiile familiei acceptate până atunci nu mai funcţionează, rutina este pusă în chestiune. De-a lungul filmului, Itamar trece printr-un proces care-l învaţă că familia înseamnă implicare şi dăruire.

1. Spre steaua lui David

www.bjff.ro

Protagonistul acestui documentar este un băieţel de 12 ani, ambiţios şi isteţ, pe nume David. El e evreu. “Mai bine zis… aproape evreu”. Aici e problema: tatăl e evreu, mama nu – aşa că, după lege, David nu e evreu. Însă el doreşte să devină pe deplin şi de-adevăratelea evreu. Ce e de făcut? Ce e atât de special în a fi evreu? Ce înseamnă să faci parte din poporul evreu? Spre steaua lui David este un film care abordează teme majore precum credinţa, antisemitismul sau identitatea.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Larisa Alexuta

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)