Top 10 oportunități pe care le poți avea ca student dacă beneficiezi de o bursă de studii Erasmus (II)

24 April 2017 | Scris de Alice in Actualitate, Altele, Aventura, De stiut, Inspirational, Top10 cu 0 comentarii

Printre cele mai interesante experiențe din viața oricărui student se numără bursele de studiu în străinătate. Cea mai răspândită și populară dintre acestea este bursa Erasmus, care poartă numele unui renumit teolog și om de litere din perioada Renașterii (Erasmus din Rotterdam; 1466-1536). Bursa este oferită de către Uniunea Europeană și se materializează prin diferite tipuri de stagii de schimb de experiență desfășurate între treizeci și trei de state. Membre ale acestui proiect educațional internațional sunt țările care formează UE, la care se adaugă Turcia, Croația, Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein. În România, fiecare student care urmează cursurile unei universități de stat ce are parteneriate cu alte Instituții Europene de învățământ, poate beneficia de câte un stagiu Erasmus în cele trei cicluri de învățământ superior (licență, master, doctorat). Mai jos vă voi prezenta un top al celor mai importante zece oportunități de care vă puteți bucura într-un stagiu de acest tip.

 

6. Călătorești în locuri noi și poți lua parte la excursiile organizate pentru studenții Erasmus

În mod tradițional, asociațiile specifice fiecărei universități organizează evenimente speciale pentru studenții străini care urmează să petreacă la universitatea gazdă un semestru sau chiar un an de cursuri. Petreceri de bun venit, întâlniri lămuritoare și chiar excursii menite să familiarizeze pe studenții proaspăt sosiți cel mai adesea pentru prima dată în țara respectivă au rolul de a-i familiariza cu mediul și oamenii de aici. În timpul acestor manifestații poți vizita locuri interesante, timp în care vei cunoaște pe noii colegi și poate chiar și o parte dintre profesorii care îți vor preda.

 

7. Devii mai tolerant și obișnuit cu diversitatea umană

Multe persoane au o mentalitate conservatoare și lipsită de toleranță și înțelegere datorită faptului că nu au călătorit suficient încât să își dea seama cât de diversă este umanitatea în ansamblul său. Europa, de pildă, este populată de albi, asiatici și oameni de culoare, care au diverse religii și opțiuni sexuale personale, specifice fiecăruia. Erasmus are ca scop principal promovarea ideii de diversitate și toleranță. 

 

8.Cunoști noi civilizații și obiceiuri specifice zonei în care mergi

Călătorind în Grecia, vei avea ocazia să te acomodezi cu stilul mediteranean de viață și să deguști specialitățile lor tradiționale: gyros, souflaki, etc. De asemenea, ai ocazia să intri în contact cu monumentele importante ale civilizației antice grecești, vizitând muzeele de arheologie, Agoraua și Acropola ateniană. În Italia te poți bucura de paste și pizza, la care se adaugă posibilitatea de a învăța foarte multe lucruri despre monumentele impozante romane. Spania este faimoasă pentru vinul său, Germania pentru bere s.a.m.d.

 

9.Te deschizi, devii mai sociabil și prinzi încredere în tine

Un stagiu Erasmus este o bună ocazie să călătorești singur în străinătate și să te descurci pe cont propriu pentru mai mult timp. Acest lucru își va oferi o mare încredere în forțele proprii și te va ajuta cu siguranță să te maturizezi și să înveți să fii mult mai responsabil.

 

10. Îți mărești prestigiul printre colegi și ești privit cu seriozitate de către profesori

Studenții care pleacă în stagii de documentare în afara țării beneficiind de burse sunt priviți cu admirație de către colegii care nu au îndrăznit încă să plece pe cont propriu pentru mai mult timp. Mai mult, profesorii îi privesc și îi țin minte ca pe niște studenți serioși, care au inițiativa de a-și îmbogăți studiile și cunoștințele într-un mediu universitar internațional, plin de provocări și oportunități.

 

Sursă imagine: Erasmus din Rotterdam Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Alice

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)