Top 10 oportunități pe care le poți avea ca student dacă beneficiezi de o bursă de studii Erasmus (I)

23 April 2017 | Scris de Alice in Altele, Aventura, Calatorii & Vacante, Inspirational, Top10, TopU cu 0 comentarii

 

Printre cele mai interesante experiențe din viața oricărui student se numără bursele de studiu în străinătate. Cea mai răspândită și populară dintre acestea este bursa Erasmus, care poartă numele unui renumit teolog și om de litere din perioada Renașterii (Erasmus din Rotterdam; 1466-1536). Bursa este oferită de către Uniunea Europeană și se materializează prin diferite tipuri de stagii de schimb de experiență desfășurate între treizeci și trei de state. Membre ale acestui proiect educațional internațional sunt țările care formează UE, la care se adaugă Turcia, Croația, Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein. În România, fiecare student care urmează cursurile unei universități de stat ce are parteneriate cu alte Instituții Europene de învățământ, poate beneficia de câte un stagiu Erasmus în cele trei cicluri de învățământ superior (licență, master, doctorat). Mai jos vă voi prezenta un top al celor mai importante zece oportunități de care vă puteți bucura într-un stagiu de acest tip.

 

1. Beneficiezi de finanțare europeană pentru propria educație

În România, bursele Erasmus cuprind sume între 450-500 euro pe lună și sunt oferite timp de câte un semestru pentru fiecare student. Țara noastră oferă mai mulți bani decât state precum Turcia sau Croația (care dau 300 euro/student). Prin urmare, dacă ai calitatea de student înscris la o universitate de stat, nu ai restanțe și dorești să iei parte la un schimb internațional pentru a învăța un semestru la o universitate din Europa, ai toate șansele să te bucuri de bani europeni cu unica obligație de a suplimenta cheltuielile (dacă va fi necesar) din propriile finanțe. În schimbul acestui lucru, trebuie să promovezi toate examenele pe care te vei angaja prin contract că le vei urma acolo.

 

2. Lista de destinații este foarte diversificată

Plecând de la o facultate românească, poți alege destinații din toată Europa. Franța, Germania, Spania, Italia, Grecia și chiar Polonia, Cehia și Croația. Universitatea București oferă anual, de exemplu, peste două sute de locuri la cele mai prestigioase universități și institute Europene în aproape toate domeniile de specializare.

 

3. Ai ocazia de a practica timp de un semestru sau chiar un an întreg o limbă de circulație internațională

Acesta este unul dintre motivele pentru care studenții aleg să plece la studii în altă țară cu bursă. Faptul că veți petrece între 4 și 8 luni în străinătate presupune că veți comunica în tot acest timp în engleză sau în limba țării respective, ceea ce vă va perfecționa cunoștințele.

 

4. Iei contact cu un alt sistem de învățământ și ai parte de experiențe internaționale

O bursă Erasmus te ajută să cunoști o mulțime de studenți din toată lumea și chiar să îți faci prieteni noi alături de care trebuie să  petreci stagiul la universitatea pe care ai ales-o. Acolo va trebui să te obișnuiești cu un nou stil de predare și vei fi tratat conform unor reguli internaționale de notare și evaluare de care au parte toți studenții participanți la astfel de programe.

 

5. Ai acces la biblioteci europene forte dotate și ai ocazia să cunoști specialiști recunoscuți internațional din domeniul tău de studiu

Acest lucru te poate ajuta în special dacă ești masterand ori doctorand și ai ales o temă de cercetare pentru care nu găsești materiale pentru documentație în bibliotecile românești. O bursă Erasmus îți oferă posibilitatea de a te documenta timp de un semestru într-o bibliotecă europeană foarte dotată. Roma, Atena, Varșovia, Berlin și multe capitale europene care sunt gazde pentru studenții din țara noastră au institute și biblioteci foarte dotate pe care le puteți accesa ca studenți Erasmus.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Alice

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)