Pro/Con pentru 5 cele mai influente persoane politice din România

25 April 2017 | Scris de TopU in Oameni, Politica, Top5 cu 2 comentarii

Tot ceea ce ne inconjoara se modifica in permanenta, iar politicul nu este o exceptie. Totusi, chiar daca din punct de vedere fizic nimic nu e stabil unele lucruri in ceea ce cred si gandesc oamenii raman relativ pe aceeasi directie. De exemplu, in orice tara majoritatea populatiei isi doreste ca nivelul de trai sa aiba o tendinta ascendenta.

De cele mai multe ori acest fapt este legat de dezvoltarea economica a tarii care, la randul ei, este strans legata de modul in care este oranduita tara. Cu alte cuvinte “calitatea” economiei unei tari se reflecta in “calitatea” clasei politice care se ocupa de afacerile acelei natiuni.

Din pacate in majoritatea tarilor de pe aceasta planeta mecanismul politic, care nu ar trebui sa faca altceva decat sa administreze o tara, este pus mai degraba in slujba unui grup de interese, decat in slujba populatiei.

Dupa cum bine stim Romania nu este o exceptie. Oamenii care s-au perindat pe scena politica romaneasca, mai bine de un sfert de veac, au dat dovada de nepricepere sau de rea intentie. Romania post-comunista a fost si, din pacate, inca mai este o adevarata cutie a Pandorei pentru politicienii care doresc sa isi puna in aplicare interesele meschine.

Speranta noastra este ca printre acestia mai sunt si oameni care ar putea sa schimbe ceva, sa se detaseze de masa administratorilor manjiti de “dulceata” coruptiei si sa incerce cumva sa indrepte lucrurile in Romania.

De aceea propun o serie de articole prin care sa analizam date pro si contra (pro/con) pentru cat mai multi politicieni, in functie de trecutul acestora, pentru a putea intelege mai bine care sunt cei care ar putea sa faca o diferenta.

Voi incepe cu 5 persoane, care par a fi printre cele mai influente din spectrul politic actual. Dar inainte de toate trebuie sa intelegeti ca informatiile de aici nu acopera tot ceea ce exista disponibil in online; de aceea articolul va fi adus la zi in functie de informatiile suplimentare pe care le veti propune la comentarii.

Pana atunci haideti sa vedem care sunt argumentele pro/con pentru urmatorii 5 politicieni:

 

1. Klaus Iohannis

PRO:
Una dintre cele mai importante și apreciate decizii ale președintelui Klaus Iohannis a fost reprezentată de către implicarea sa în anularea OUG 13 care a iscat revoltă și proteste timp de mai multe zile în toată țara. Acesta și-a arătat în diferite rânduri simpatia și sprijicul pentru mișcările din stradă, iar pe 24 februarie 2017 a promulgat legile de respingere a controversatei ordonanțe de urgență prin care se propunea modificarea codului de procedură penală, inclusiv redefinirea conceptului de abuz în serviciu.

Surse
hotnews.ro
dreptonline.ro

CON:
Klaus Iohannis a fost implicat mult timp într-un proces în care era acuzat că una dintre proprietățile sale a fost obținută dintr-o retrocedare bazată pe acte false pe vremea când acesta nu era încă președinte. Conform investigației riseproject acuzațiile care i-au fost aduse șefului statului sunt întemeiate, fapt care îl discreditează și pune țara noastră într-o lumină proastă încurajând ideea că în România corupția se practică la toate nivelurile.

Surse
riseproject.ro

 

2. Traian Basescu

PRO:
Aderarea României la UE a fost semnata de catre fostul președinte Traian Băsescu.

Surse
ec.europa.eu

CON:
In dosarul „Flota” Traian Băsescu, în calitate de ministru al transporturilor, este acuzat de distrugerea flotei românești în urma vânzării a șaisprezece nave pe o suma insignifiantă în afara țării. Acest fapt a dat naștere unuia dintre cele mai mari scandaluri de după 1989. Între timp dosarul a fost clasat deoarece procurorii anti-corupție au ajuns la concluzia că faptele de abuz în serviciu, delapidare și fals intelectual nu există.

Surse
telegrafonline.ro
hotnews.ro

 

3. Liviu Dragnea

PRO:
A propus un program de guvernare care nu se limita doar la principii, ci și la măsuri concrete.

Surse
indraznestesacrezi.ro

CON:
Corupție, condamnat definitiv într-un dosar penal, dar mai ales asocierea sa cu OUG 13, ca principal inițiator din umbră și mai ales ca unul dintre viitorii condamnați penali care ar fi putut beneficia de aceasta.

Surse
anticoruptie.hotnews.ro
stirileprotv.ro

 

4. Gabriela Firea

PRO:
Este primul primar-femeie al capitalei. A încurajat implicarea femeilor în politică și egalitatea de șanse.

Surse
gabriela-firea.ro

CON:
Deși a făcut foarte multe promisiuni în campania electorala, printre care cea mai importantă era rezolvarea problemei traficului din capitală în șase luni, nu s-au vazut rezultate.
Este sau cel putin a fost, alturi de alti politicieni, o sustinatoare a RMGC in lupta pentru exploatarea la Rosia Montana.

Surse
www.dcnews.ro
luptapentrurosiamontana.wordpress.com
ziare.com

 

5. Nicusor Dan

PRO:
Prin intermediu Asociației „Salvați Bucureștiul” a reusit sa salveze spatii verzi si cladiri de patrimoniu national. De asemenea, a oferit o alternativă la alegerile locale si parlamentare prin crearea partidului Uniunea Salvați Bucureștiul (USB) transformat ulterior în Uniunea Salvați România (USR).

Surse
salvatibucurestiul.ro
europunkt.ro
nicusordan.ro

CON:
A pierdut din credibilitate si parte din electorat in urma gafelor facute dupa alegerile parlamentare, legate in special de problemele din sanul partudului. Acest lucru a fost accentuat in perioada protestelor OUG 13, moment in care nu a reusit sa tina un discurs coerent.

Surse
youtube.comRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
TopU

2 comentarii

  1. Alice | 26 April 2017 at 6:32 am

    Ce imagini faine! 🙂

    • TopU | 26 April 2017 at 8:06 pm

      Sper ca se apropie de cei pe care ii reprezinta.

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)