Doi oameni, doua expozitii despre continental African

22 June 2012 | Scris de TopU in Arta & Fotografie, Evenimente, Oameni cu 0 comentarii

Daca sunteti indragostiti de Africa si de cultura pe care oamenii au creat-o pe acest continent, MNTR va invita la vernisajul a doua expozitii dedicate acestui spatiu, vineri 29 iunie, ora 17.30, la Sala Oaspeti. Haideti sa vedem care sunt acestea.


1. Copiii africanilor (Fotografii deVioleta Neamtu)

Copii africanilor este o expozitie de fotografie, in care Violeta Neamtu surprinde viata din satul Tilembeya, situat in centrul statului Mali. Acesta este locul in care Violeta a locuit in perioada octombrie 2010 – iulie 2011, aducand in tara natala ‘memoria’ acelor locuri.
„Familia care a avut grijă de mine s-a purtat ireproşabil. Şeful familiei, de care am rămas foarte legată afectiv, s-a preocupat tot timpul de bunăstarea mea, de hrana mea şi de integrarea mea în sat. În ultima zi însă, atitudinea lui s-a schimbat radical. A început să îmi poruncească, să se poarte cu mine ca şi cum aş fi fost o servitoare, iar el stăpânul meu cu drepturi de prinţ. După primul moment de enervare, mi-am dat seama că, de fapt, aşa se purta el în mod frecvent cu fiicele sale. Deşi pare ciudat, în acea ultimă zi, gazda mea n-a făcut decât să îmi arate că, în inima lui, am căpătat acelaşi statut şi aceeaşi importanţă pe care o aveau fiicele sale. Am vrut să spun o poveste despre ei din dorinţa de a arăta că viaţa copiilor africani este frumoasă, lipsită de griji şi veselă. Unele generalizări sunt forţate, iar această poveste nu este adevărată pentru toţi copiii africani sau malieni, dar este o poveste vie, pe care mulţi africani o trăiesc zi de zi. Şi nu în ultimul rând este povestea mea despre ei.” Violeta Neamţu


2. Spiritul Africii – Ritual, Tradiţie, Simbol (Colecţia Daniel Homorodean)

Mai departe, a doua expozitie aduce nu numai fotografii care apartin colectionarului, ci si obiecte, precum masti, statui sau textile apartinanad triburilor din Africa centrala si de vest. Daniel a calatorit in ultimii patru ani in mai multe tari de pe frumosul continent african printre care amintim Ghana, Benin, Zambia, Camerun, Republica Democrată Congo, Mali, Togo, Benin.

Expoziţiile vor putea fi vizitate la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Sala Oaspeţi, până pe 13 iulie, de marţi până duminică. Luni este închis.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
TopU

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)