Cum evitam virusarea calculatorului. Cinci sfaturi

24 February 2014 | Scris de Cosmin O in Internet, Top, Top5 cu 0 comentarii

Navigarea pe internet este o necesitate de care nu ne putem lipsi atunci cand folosim un calculator. Uneori aceasta face imposibila utilizare laptop-ului sau a PC-ului din cauza virusilor care se furiseaza in ele. Pentru a evita acest lucru, trebuie sa aveti in vedere urmatoarele sfaturi.

virusi

1) Aveti grija ce downloadati. Trbuie stiut ca virusii se ascund in programe si jocuri. Daca downloadati o fotografie sau o melodie, nu trebuie sa va faceti grija atata timp cat dati jos de pe net un singur fisier si nu mai multe.

2) Atentie la extensii. Numele unui fisier nu ar trebui luat in calcul atunci cand il introducem, voluntar sau nu, in calculator. Denumirea acestuia poate fi schimbata foarte usor. Cel mai bine ar fi sa ne uitam la extensia lui. De exemplu, daca vrem sa descarcam o fotografie, aceasta trebuie sa aiba extensia .jpeg sau alta specifica. Daca are extensia .exe, atunci trebuie sa va puneti semne de intrebare si sa evitati sa dati click pe ea.

3) Instalati periodic antivirusi. Cea mai buna solutie e sa instalati antivirusi oferiti in mod gratuit pe net precum Avira sau Avast. Acestia sunt, de regula, gratuiti pentru o perioada. Spre finalul acelei perioade trebuie sa ii dezinstalati pentru a evita o eventuala ingreunare a sistemului de operare.

4) Navigati doar pe site-urile de incredere. Evitati-le pe cele care deschid automat alte pagini independente de cea pe care o accesati.

5) Urmariti periodic sa vedeti ce programe aveti instalate in calculator. Astfel veti putea observa cand vi se instaleaza programe noi fara ca voi sa stiti.

Foto: realitatea.netRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FacebookTwitterGoogle+
Cosmin O

Scrie un comentariu

(Intrebare Anti-Spam)